Ζημιές και αποκατάσταση στα Νησιά του Αργοσαρωνικού

Δήλωση του Σάββα Αθανασίου, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής, Σάββας Ν. Αθανασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


"Η βροχόπτωση ανέδειξε την ανυπαρξία της Περιφέρειας Αττικής
Η διήμερη βροχόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Νήσων. Ειδικότερα, η σύνδεση από την Δρυόπη έως την Παλαιά Επίδαυρο, διακόπηκε και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος των μεταφορών από τον Πόρο και την Τροιζηνία προς την Αθήνα και το Ναύπλιο και να αυξήσει δραματικά την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Με κατεστραμμένο το επαρχιακό δίκτυο, δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η ροή των τουριστών.
Ζημίες υπέστη και το οδικό δίκτυο της Αίγινας.
Φερτές ύλες έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές των νησιών και της Τροιζηνίας.
Όλα αυτά συνέβησαν επειδή ήταν ελλιπής η συντήρηση των επαρχιακών δρόμων και δεν προβλέφθηκαν εγκαίρως να υπάρξουν οι αναγκαίες και απαραίτητες επεμβάσεις.
Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς την Ύδρα και τις Σπέτσες.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Αντιπεριφέρεια Νήσων θα πρέπει να δράσει άμεσα, να ορίσει κλιμάκια απογραφής των ζημιών και να επισπεύσει τις εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου και του τοπικών δικτύων, στα σημεία που έχουν υποστεί ζημιές.
Ζητάμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Αττικής και για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών".