Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας

aigina kapodistriako

Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την τμηματική αποκατάσταση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Γενική Δ/ντρια Αναστήλωσης του Υπουργείου κ. Γατοπούλου, η αρμόδια αρχαιολόγος κ. Μιχαλοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ειδικότερα συζητήθηκε η αξιοποίηση της πίστωσης, που έχει προβλεφθεί για το συγκεκριμένο έργο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για τους πολίτες της Αίγινας, από την πολιτιστική ζωή των οποίων λείπει ένας σημαντικός πολιτιστικός χώρος. Διαβεβαίωσε δε, ότι θα λάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Πολιτισμού. Ευχαρίστησε δε, την κα Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη για την άμεση ανταπόκρισή της να δοθεί λύση στα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θέτοντας σε άμεση κινητοποίηση της αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία και συντονισμό με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.

eep logo