«Tweed Run» - Vintage ορθοπεταλιές στις Σπέτσες

tweed run

Ο πιο στιλάτος αγώνας ποδηλάτου με ρούχα εποχής και vintage διάθεση ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στο αρχοντικό νησί του Σαρωνικού. Η δημοφιλής διοργάνωση «Tweed Run» από το Λονδίνο αποτελεί και φέτος την πιο ξεχωριστή αφορμή για μια ανοιξιάτικη εκδρομή.

Το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel και οι ανοιξιάτικες Σπέτσες ετοιμάζουν… τον καμβά για την πιο κεφάτη ποδηλατάδα της χώρας. Εντυπωσιακές παρουσίες με στιλ, ποδήλατα εποχής, αρώματα και χρώματα Αργοσαρωνικού, ανοιξιάτικη διάθεση και αγγλική φινέτσα συναντούν την αρχοντιά των Σπετσών. Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου το 3ο Tweed Run, διοργάνωση που βασίζεται στο θρυλικό θεσμό του Λονδίνου, μετατρέπει το νησί σε μια παραμυθένια πίστα ποδηλάτου. Το Tweed Run ξεκίνησε από την βρετανική πρωτεύουσα το 2009 και στη συνέχεια ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Στην Ελλάδα η διοργάνωση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του διακεκριμένου Poseidonion Grand Hotel. Από τότε η διοργάνωση έχει πάρει το χαρακτήρα ενός θεσμού που προσφέρει ζεστό τσάι αλά Βρετανίας… κάτω από το ελληνικό λαμπερό ήλιο. Στο Tweed Run οι συμμετέχοντες φορούν ρούχα που τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα με αέρα vintage αισθητικής και έμφαση στο tweed ύφασμα, ανεβαίνουν στα κομψά τους ποδήλατα και γίνονται μια παρέα με γνωστούς και αγνώστους, απολαμβάνοντας την χαλαρότητα ενός Σαββατοκύριακου που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.


Το Tweed Run των Σπετσών όμως κατακτά ακόμα πιο ξεχωριστή θέση γιατί καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά τις επιρροές της εκδήλωσης του Λονδίνου με τις συνήθειες του τόπου μας: Ένα ξενοδοχείο - ορόσημο που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στη Γαλλική Ριβιέρα, ένα κοσμοπολίτικο νησί χωρίς αυτοκίνητα με μοναδική φυσική ομορφιά, ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι, ήθη και παραδόσεις της παλιάς Ελλάδας όπως ο παγωτατζής και ο μπαρμπέρης που δένουν ιδανικά με ξένα έθιμα όπως το τσάι και το πικ-νικ, συνθέτοντας όλα μαζί μια συναρπαστική εμπειρία. Στις 15 του Απρίλη, το ιστορικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο αλλά και οι γνώριμες γωνιές των Σπετσών θα φιλοξενήσουν φίλους του νησιού και του ξενοδοχείου, οπαδούς της μόδας, λάτρεις των παρεΐστικων στιγμών, για να κάνουν όλοι μαζί πετάλι με θέα τον Αργοσαρωνικό, να πιουν ζεστό τσάι με βούτηματα, να χαρούν το πικ νικ στη φύση υπό τα ακούσματα της jazz, να περιπλανηθούν με αφορμή το κυνήγι θησαυρού, να διασκεδάσουν αλλά και να ζήσουν νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το φετινό Tweed Run, ενθουσιάζοντας και τους πιο δύσπιστους.

Αν λοιπόν επισκεφτείτε τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες μην παραλείψετε θαυμάστε τα νεοκλασικά αρχοντικά που στεφανώνουν την πλατεία της Επανάστασης. Περπατήστε προς το παλιό λιμάνι με τους ταρσανάδες, προς το γραφικό Καστέλλι και φυσικά απολαύστε τη ζωή στην Ντάπια. Καιρού επιτρέποντος επιλέξτε τις παραλίες της βόρειας πλευράς. Από τις κοντινές ακρογιαλιές του κέντρου του νησιού αξίζει η Αγία Μαρίνα όπου απέναντι βρίσκεται το περίφημο νησί Σπετσοπούλα. Από το χρόνο σας αξίζει το Μουσείο Σπετσών όπου στεγάζεται στο αρχοντικό του Μέξη Χατζηγιάννη με το εντυπωσιακό αίθριο και τη βοτσαλωτή αυλή. Ξεχωριστή θέση στις βόλτες σας είναι μια ξενάγηση στο σπίτι της ηρωίδας του 1821, Μπουμπουλίνας που έχει μετατραπεί σε Μουσείο. Ανάμεσα στα αντικείμενα που ξεχωρίζουν είναι το μογγολικό ξίφος, δώρο του τσάρου της Ρωσίας Αλέξανδρου Α΄. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα αμυγδαλωτά Σπετσών, που μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρίφαλο…

e-typos.com