Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη δημόσια προτροπή του Δημάρχου Πόρου να απέχουν οι δημότες από τις εθνικές εκλογές

Αφορμή για την παρέμβαση του Δημάρχου, η ίδρυση ΠΟΑΥ στο νησί.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ανάρτησε μήνυμα - παρέμβαση, σχετικά με την ίδρυση ΠΟΑΥ στον Πόρο, εκφράζοντας την άποψή πως ο ο Πόρος χρειάζεται να εκπέμψει στην κεντρική εξουσία ένα ηχηρό και ομοιογενές μήνυμα ότι δεν πάει άλλο και ότι μόνο με την μαζική αποχή το μήνυμα αυτό θα μπορούσε να είναι ομοιογενές, σαφές και επικοινωνιακά αξιοποιήσιμο.

 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο της δημόσιας ανάρτησής του δημάρχου Πόρου με το οποίο καλεί τους δημότες να απέχουν από τις εκλογές της Κυριακής. Προφανώς, το ζήτημα της εγκατάστασης ή όχι μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο παραμένει ανοιχτό και θα το ξανασυζητήσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, το πρόσφατο και το πιο μακρινό. Σήμερα, μία μέρα πριν τις εκλογές της Κυριακής, επιθυμούμε να σταθούμε μόνο σε δύο ζητήματα.

1. Είναι αδιανόητο να τίθενται εν αμφιβόλω συλλήβδην το πολιτικό σύστημα εν συνόλω και μάλιστα, με προτροπή έμπρακτης υποβάθμισης του κορυφαίου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, να συμβάλλουν με την κρίση τους και τη γνώμη τους στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Όσο κι αν κατανοούμε τη μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία και για το νησί, του ζητήματος των ιχθυοκαλλιεργειών, εντούτοις, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πολιτειακά επικίνδυνη και ιστορικά αβάσιμη δυσαναλογία, ανάμεσα στο πρόβλημα και στην αντίδραση που επιλέγει ο δήμαρχος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλες και όλους τις/τους δημότες του Πόρου, να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή 21 Μαΐου και να ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμά τους. Από την επομένη, για μία ακόμα φορά, είμαστε έτοιμοι/ες να συμβάλλουμε σε θετικές λύσεις υπέρ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Και θα το κάνουμε, όπως, μόλις χθες και μάλιστα πριν την ανάρτησή του Δημάρχου, τον διαβεβαίωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

 

2. Η επίθεση με σκωπτικό τρόπο, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και των υποψηφίων βουλευτών-βουλευτριών του κόμματός μας στην Α΄ Πειραιά και τα Νησιά ότι δήθεν «το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την περιοχή ‘’στα κρυφά’’» και ότι, οι υποψήφιοι/ες είχαν λάβει πρόσκληση για διάλογο σχετικά με το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τέτοια πρόσκληση ουδέποτε λάβαμε, ούτε το κόμμα ούτε οι υποψήφιοι/ες. Είναι προφανές ότι η συνάντηση θα είχε πραγματοποιηθεί εάν οι υποψήφιες/οι είχαν λάβει όντως πρόσκληση

Αντίθετα, όλες και όλοι οι υποψήφιες/οι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκαν την περιοχή, περιόδευσαν τόσο στο Γαλατά και στην Τροιζηνία, όσο και στον Πόρο τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα και συμμετείχαν σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι βουλευτές του και τα στελέχη του με δεδομένη την εκτίμηση στο θεσμικό ρόλο του δημάρχου αλλά και στην κατ’ επανάληψη εκφρασθείσα αποδοχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από τους δημότες του Πόρου, θα είναι παρούσες και παρόντες ώστε και τη νησιωτικότητα να περιφρουρήσουμε και τα προβλήματα του Πόρου να αντιμετωπίσουμε".

(saronicmagazine.gr)

eep logo