Ξανά στις κάλπες στη Τροιζηνία - Μέθανα

kalpi square
Ξανά στις κάλπες οδηγούνται την Κυριακή 30 Νοεμβρίου οι πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά εκδόθηκε μετά από ένσταση, που είχε υποβάλει κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ», Σάββας Ν. Αθανασίου.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Αττικής, οι κάλπες θα στηθούν, ξανά, στις 30/11, με την συμμετοχή όλων των συνδυασμών, που είχαν πάρει μέρος στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Εάν χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του Μαΐου (18/5) είχαν πάρει μέρος οι εξής τρεις συνδυασμοί:
1) «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Σάββα Αθανασίου.
2) «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ- ΜΕΘΑΝΩΝ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Στράτο- Νίκο Δαρσινό. Και
3) «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, με την οποία ανακοινώθηκαν, επίσημα, τα αποτελέσματα (σ.σ. ακυρώθηκε μετά την ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο):
Εγγεγραμμένοι 8.127, Ψηφίσαντες 5.308, Λευκά: 22, Άκυρα: 95
Σύνολο Λευκών και Ακύρων:117, Έγκυρα: 5.191 .
Έλαβαν:
1) «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ» ποσοστό 25,27% (1.312 έγκυρα ψηφοδέλτια).
2) «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ- ΜΕΘΑΝΩΝ» ποσοστό 27,36% (1.420 ψηφοδέλτια).
3) «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα» 47,37% (2.459 ψηφοδέλτια).

Στον δεύτερο γύρο ο συνδυασμός «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα» συγκέντρωσε το 62,96% των ψήφων και αναδείχθηκε δήμαρχος ο κ. Κ. Καραγιάννης ενώ ο συνδυασμός του κ. Δαρσινού συγκέντρωσε το 37,74% των ψήφων.

Ακολούθησε η ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά του κ. Σάββα Αθανασίου, ο οποίος υποστήριξε ότι:
α. Μας «έκοψαν» αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους.
β. Μας άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαμε να μην καταθέσουμε ψηφοδέλτια. Εκδόθηκε διορθωτική απόφαση ύστερα από ένσταση μας.
γ. Δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Τακτικούπολης Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση που καταθέσαμε.
δ. Υποβάλλαμε ένσταση για παραβίαση της νομοθεσίας και δικαιωθήκαμε. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς ακύρωσε και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και διέταξε επανάληψη των εκλογών.
Παράλληλα, ο ίδιος, όπως έχει ενημερώσει, προσέφυγε στην Ποινική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας διάφορες παραβάσεις.

Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε, στις 26/8, μόλις 2 ημέρες, πριν από την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και διατάχθηκε να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής κάλπες θα στηθούν ακόμα στον Δήμο Καισαριανής ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» και «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής» και με όλους τους συνδυασμούς στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Debate Pireas

eep logo