Η Διαμάντω Μανωλάκου στη Σαλαμίνα

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική και την Ιχθυαγορά του νησιού

Περιοδεία στη Σαλαμίνα πραγματοποίησε την Παρασκευή 17/3/23, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια με το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας, στον πυροσβεστικό σταθμό και στην Ιχθυαγορά, μαζί με τη Μαρία Παπαελευθερίου, δημοτική σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας.

Στη συζήτηση στο Κέντρο Υγείας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναδείχτηκε από τη μεριά των εργαζομένων η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός Κέντρου Υγείας που θα λειτουργεί με όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. Μιλώντας και με τις καθαρίστριες του Κέντρου, έγινε κατανοητό ότι οι διαρκείς ανάγκες για καθαριότητα είναι ειδικότερα τώρα, περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίες.
Η Διαμάντω Μανωλάκου ανέδειξε την σταθερή θέση του ΚΚΕ για γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τον αναγκαίο, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, προβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Με παραδείγματα αποκάλυψε την πολιτική που λογαριάζει την προστασία της υγείας του λαού ως «κόστος» για το κράτος και με κριτήριο το «όφελος» των επιχειρηματικών κολοσσών της Υγείας.

Στον Σταθμό Πυροσβεστικής έγινε συζήτηση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, σε υποστελέχωση προσωπικού, σε ένα νησί με δασικές εκτάσεις και πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει και τις 300.000 κατοίκους.

Η περιοδεία κατέληξε στην Ιχθυαγορά, όπου στη συζήτηση με επαγγελματίες και εργαζόμενους, ήρθε στην επιφάνεια η οργή, ο προβληματισμός και η αγωνία τους από το προδιαγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και από τα μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.
Η συζήτηση ανέδειξε ότι αυτό που σήμερα είναι δυνατό και αναγκαίο είναι οι εργαζόμενοι με την οργανωμένη πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική, λαϊκή γειτονιά, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική

 

 

 

eep logo