Αίγινα: «Με ένα καράβι, μια ελπίδα… πιάνουμε λιμάνι σε μια νέα πατρίδα!»


Δράση από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, με την αθρόα συμμετοχή της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα: «Με ένα καράβι, μια ελπίδα… πιάνουμε λιμάνι σε μια νέα πατρίδα!».

Οι 50 μαθητές και μαθήτριες, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, αρχικά ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση. Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο αυθορμητισμό και ζωντάνια στη βιωματική δραστηριότητα: «Το καράβι της προσφυγιάς», κατά την οποία, μέσα από ομαδική συζήτηση και θεατρικό παιχνίδι, εξέφρασαν ελεύθερα σκέψεις και συναισθήματα. Ακολούθησε η δραστηριότητα: «Οι πρόσφυγες μιλούν».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συμμετέχοντας σε παιχνίδι ρόλων, «ταξίδεψαν» με τη φαντασία τους στο 1922 και, αφού διαμόρφωσαν ομάδες αιρετών και προσφύγων, αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα των Μικρασιατών προσφύγων στην πόλη του Πειραιά, προτείνοντας παράλληλα λύσεις. Τέλος, οι ομάδες δια των εκπροσώπων τους διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε μέτρα και ενέργειες με σκοπό την αρωγή των προσφύγων.

eep logo