Μέθανα προτείνουν οι New York Times για το καλοκαίρι του 2023

Καταγάλανες παραλίες και ιαματικά λουτρά σε μια ηφαιστειογενή γη

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να βλέπουμε σε λίστες μεγάλων διεθνών περιοδικών, εφημερίδων και ιστοσελίδων να φιγουράρουν ελληνικοί προορισμοί για όλες τις εποχές του χρόνου. Δημοφιλή νησιά, ορεινά χωριά και αξιοθέατα τυγχάνουν διθυραμβικών σχολίων από πολλούς ταξιδιωτικούς bloggers και δημοσιογράφους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ένας προορισμός δίπλα στην Αθήνα ο οποίος μοιάζει με εξωτικό παράδεισο, είναι ανεπτυγμένος τουριστικά αλλά δεν βουλιάζει από κόσμο και σίγουρα θα σου αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο λόγος για τα Μέθανα. Το διαμάντι της Πελοποννήσου που κερδίζει συνεχώς έδαφος στους δημοφιλείς προορισμούς κοντά στην Αθήνα.


Ο προορισμός δίπλα στην Αθήνα που προτείνουν οι New York Times για το καλοκαίρι του 2023

Η φετινή λίστα των New York Times περιλαμβάνει πολλούς προορισμούς παγκοσμίως, εξωτικά νησιά και μέρη που αξίζει να δεις το 2023, 52 στον αριθμό συνολικά. Στην 39η θέση, λοιπόν, βρίσκονται τα Μέθανα, αυτή η ξεχωριστή γωνιά της Πελοποννήσου. Μάλιστα είναι η μοναδική ελληνική τοποθεσία που βρίσκεται στη λίστα. Πεντακάθαρα νερά, εξωτικές παραλίες, ηφαιστειογενή εδάφη και ιαματικά νερά συνθέτουν το παζλ της περιοχής. Ποια είναι όμως τα κριτήρια που έκαναν τους New York Times να βάλουν τα Μέθανα στη λίστα;

Πρώτο και σημαντικό είναι τα ιαματικά νερά των Μεθάνων. Οι συγκεκριμένες πηγές είναι αποτέλεσμα της σημαντικής και έντονης ηφαιστειακής δράσης οι οποίες είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν, συνολικά, τρεις διαφορετικές πηγές που μάλιστα μπορείς να τις επισκεφθεί κανείς εύκολα.

Εκτός από τα ιαματικά νερά που είναι τόσο ευεργετικά για την υγεία των επισκεπτών, πόλος έλξης είναι βεβαίως τα χωριά, παραθαλάσσια και μη. Όσον αφορά τις παραλίες, από πού να αρχίσεις για να μιλήσεις για το θαύμα που θα συναντήσεις εκεί; Βαθύ, Παλαιόκταστρο, Λιμνιώνας, Άγιος Γεώργιος και Άγιος Νικόλας είναι μερικές μόνο από τις αμμουδερές είτε με βότσαλο παραλίες που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.


Τι να μην χάσεις στα Μέθανα

Εκτός από τις παραλίες και τα ιαματικές πηγές που θα σε μαγνητίσουν, αξίζει να γνωρίσεις και μερικά από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Ένα από αυτά είναι το χωριό Καμμένη Χώρα. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο χωριό χτίστηκε… πάνω στη λάβα. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές και ξέρεις ότι δε θα τις συναντήσεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Και όλα αυτά σε απόσταση μόνο 2,5 ωρών από την Αθήνα.

Δεν πρέπει να χάσεις επίσης το αρχαίο πέτρινο θέατρο που βρίσκεται στο Θρονί αλλά και τον αρχαίο λιμένα των Μεθάνων. Το σίγουρο είναι ότι οι New York Times μόνο τυχαία δεν έχουν βάλει στη λίστα τα Μέθανα με τους top προορισμούς για φέτος. Και είναι τόσο δίπλα μας, που γιατί να μην τα εξερευνήσουμε;

exploringgreece.gr