Ο Γιάννης Ραγκούσης για το αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας


Ζητά καταδίκη της απόφασης επιβολής του Διοικητικού Προστίμου και λύση για τις εγκαταστάσεις του

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή το υπ. αρ. 6/2023/14-2-2023 έγγραφο του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας απευθύνεται προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας απαντήσεις για την πρόθεση των αρμόδιων Υπουργών να καταδικάσουν ως άδικη την απόφαση επιβολής του Διοικητικού Προστίμου του ΚΛΠ στον ΝΟΒΣ και να δοθεί επιτέλους λύση για τις εγκαταστάσεις του.

Στην εν λόγω επιστολή ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας επισημαίνει ότι δια της απάντησης του Αξιότιμου κ. Υ/ΝΑΝΠ που περιορίζεται στο τυπικό της διαδικασίας, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε βρίσκονται εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) και όχι εντός Ζώνης Αιγιαλού. Επιπλέον, αναφέρουν ότι με την Απόφαση Νο 147/2018 (ΑΔΑ: ΩΨΙΔΟΞΑΚ-Ι9Ι) του ΔΛΤΣ που δεν αμφισβητείται, επιβεβαιώνεται ότι οι όποιες παράνομες κατασκευές περιλαμβάνονται στον χώρο της ΧΖΛ Σαλαμίνος που χρησιμοποιούμε έγιναν από Δημόσιο φορέα, κατά συνέπεια δεν έγιναν από τον ΝΟΒΣ.

Επίσης, επισημαίνουν ότι με την υπ' αριθ. Α148/2022 απόφαση του 11ου Μονομελούς Τμήματος Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, αναγνωρίζεται ότι για την χρήση των εγκαταστάσεων στην ΧΖΛ Σαλαμίνος είχαν δοθεί από τον φορέα Διοίκησης (ΔΛΤΣ) οι απαιτούμενες άδειες προσωρινής χρήσης και εναπόθεσης αντικειμένων στον ΝΟΒΣ. Επιπρόσθετα, με τις υπ’ αριθ. ΒΤ 2602/2019 και ΒΤ 2912/2019 Αμετάκλητες Αθωωτικές Αποφάσεις του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, απαλλάχθηκαν των κατηγοριών της παράβασης διατάξεων του ν. 2971/01 οι νόμιμοι εκπρόσωποι του ΝΟΒΣ.

Ακολούθως, σύμφωνα με τους ίδιους είναι ξεκαθαρισμένο και πασιφανές πλέον, ότι ούτε σε αυθαίρετες κατασκευές προέβησαν, αφού οι όποιες αυθαίρετες κατασκευές έγιναν από Δημόσιο φορέα, ούτε, ότι εναπόθεσαν ήταν χωρίς άδεια, ούτε ο χώρος που χρησιμοποιούν και μας είχε και έχει παραχωρηθεί βρίσκεται εντός αιγιαλού, αλλά εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Τέλος, κατόπιν αυτών υποβάλλουν παράκληση, στον Αξιότιμο κ. Υ/ΝΑΝΠ αν όχι να ακυρώσει, τουλάχιστον να καταδικάσει ως ΑΔΙΚΗ την Απόφαση επιβολής του Διοικητικού Προστίμου του ΚΛΠ στον ΝΟΒΣ .