Φωτοβολταϊκά φωτιστικά και ξύλινα καθίσματα στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων

Στην παραλία Αγίου Γεωργίου Μεθάνων και στην παραλία Καλλονής

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σωτήριο Αθ. Σούχλα η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακών σωμάτων και ξύλινων καθισμάτων σε παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων», προϋπολογισμού 77.214,42€ (χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας).

Αντικείμενο της Σύμβασης, είναι η προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών σωμάτων και ξύλινων καθισμάτων στην παραλία Αγίου Γεωργίου Μεθάνων και στην παραλία Καλλονής.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού στις ανωτέρω περιοχές με την τοποθέτηση συνολικά 46 ηλιακών φωτιστικών σωμάτων κατασκευασμένων από αλουμίνιο για τον περιορισμό της φθοράς τους λόγω γειτνίασης με τη θάλασσα. Παράλληλα θα τοποθετηθούν έξι ξύλινα παγκάκια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με τη χρήση των φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία με έναν ιδιαίτερα φιλικό για τον περιβάλλον τρόπο.

Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε τομείς όπως ο οδοφωτισμός, όπου είναι δυνατή η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με αυτό ως γνώμονα ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων όπου απαιτείται ενίσχυση ή επέκταση του φωτισμού κοινόχρηστων χώρων, έχει τοποθετήσει φωτιστικά σώματα που τροφοδοτούνται με ενέργεια προερχόμενη από τον ήλιο.