Πόρος: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση της πλαζ Ασκελίου

Νέες εγκαταστάσεις και παροχές στους όρους του διαγωνισμού

Προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 6/3.2.2023 ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της πλαζ Ασκελίου.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο κτήριο Συγγρού και αφορά την παραχώρηση τμήματος της παραλίας εμβαδού 1.258 τ.μ για 5 χρόνια (2023-2027) με τιμή εκκίνησης 16€τ.μ./έτος (20.128€), δηλαδή όσο το τέλος με το οποίο το ΔΛΤΠ παραχωρεί με απευθείας ανάθεση τα ανατολικά τμήματα της παραλίας Ασκελίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν την εγκατάσταση κινητής καντίνας, λουτρικών υποδομών (τουαλέτες, ντουζιέρες, αποδυτήρια ανδρών – γυναικών – ΑΜΕΑ), καινούργιων ομπρελών και ξύλινων ξαπλωστρών, ξύλινων διαδρόμων, εξοπλισμών διαχείρισης απορριμμάτων και αποτσίγαρων, σημαδούρων κ.α.

Παράλληλα, δρομολογείται από το ΔΛΤΠ η αδειοδότηση νέων ήπιων σταθερών υποδομών και η κατασκευή υπόγειας διάβασης με δωρεά (χρηματικό ποσό και γη) που έχει πραγματοποιήσει από το 2018 ο ιδιοκτήτης του όμορου ξενοδοχείου Νέα Αίγλη κ. Κυρ. Μάνεσης, ενώ έως το καλοκαίρι θα κατασκευαστεί νέα ξύλινη κλίμακα στη θέση της παλαιάς που κατεδαφίστηκε.

Με την δημοπράτηση της πλαζ Ασκελίου με την ίδια «συνταγή» (πολυετής μίσθωση, αυστηροί όροι τοποθέτησης σύγχρονων εξοπλισμών) που έχει οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια στην αναβάθμιση όλων των υπόλοιπων παραλιών που δημοπράτησε το ΔΛΤΠ (Μοναστήρι, Ανάσα, Μ. Νεώριο, «10η στάση»), υλοποιείται η δέσμευση της δημοτικής αρχής για ποιοτική αναβάθμιση της σημαντικότερης τουριστικής παραλίας του Πόρου, η οποία από το φετινό καλοκαίρι θα αποκαταστήσει την θέση της στον τουριστικό χάρτη του νησιού. Επιπλέον, με την πλήρη αξιοποίηση του χώρου στον οποίο μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι αυθαίρετες κατασκευές που κατεδαφίστηκαν, επιτυγχάνεται και διπλασιασμός της έκτασης, τόσο της οργανωμένης παραλίας (1.258 τ.μ. από 500) όσο και του ελεύθερου τμήματος δυτικά αυτής (720 τ.μ. από 492).