Νέο λιμάνι Αγίας Μαρίνας Αίγινας: Έτοιμο στις αρχές Ιουνίου

Τρέχει ξανά η χρηματοδότηση. 

Επιτέλους, ξεκόλλησαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής του έργου κατασκευής του νέου λιμανιού της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα και ο εργολάβος πιάνει δουλειά ξανά στα μέσα Φεβρουαρίου 2023.

Τι μεσολάβησε; Απλούστατα μόλις χθες εκταμιεύτηκε ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ, ικανό για να ξεχρεώσει η Περιφέρεια τον εργολάβο, το οποίο συνοδεύτηκε από την δέσμευση ότι σύντομα, δηλαδή το αργότερο την ερχόμενη Άνοιξη, θα υπάρξει και νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής ώστε να εκταμιευτούν το αργότερο έως την Άνοιξη και οι τελευταίες 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Τουτέστιν, ο εργολάβος κ Γιάννης Μπιτούνης επανέρχεται δριμύτερος στις εργασίες κατασκευής στα μέσα Φεβρουαρίου και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν – εκλογές γαρ – το νέο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου 2023. Βέβαια, έχει ήδη ζητήσει παράταση του χρόνου παράδοσης μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως λέει το έγκυρο ρεπορτάζ του Saronic Magazine, αλλά ευτυχώς η Αγία Μαρίνα δεν χρειαστεί να χάσει ένα ακόμη τουριστικό καλοκαίρι.

eep logo