Μέθανα: Πλάνα από τη χρυσή δεκαετία του 1950 από το αρχείο της ΕΡΤ (βίντεο)

Μια μαγική εποχή ξανά στις οθόνες

Αύγουστος 1952. Τα κινηματογραφικά επίκαιρα καταγράφουν λεπτομέρειες καθημερινής ζωής, μέσα από την κοσμική κίνηση της γραφικής λουτρόπολης των Μεθάνων με τον κόσμο να απολαμβάνει τη ζωή μετά τα δύσκολα χρόνια του πολέμου.

Η κοντινή απόσταση των Μεθάνων από τον Πειραιά, οι φυσικές ομορφιές αλλά κυρίως τα θερμά ιαματικά λουτρά τα κατέτασσαν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές και προσέλκυαν τους εύπορους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Η ταινία παρουσιάζει όψεις των Μεθάνων από το κατάμεστο επιβατηγό πλοίο «Πίνδος», ένα από τα θρυλικά πλοία του Αργοσαρωνικού, καθώς προσεγγίζει στο λιμάνι. Οι επισκέπτες αποβιβάζονται στη λουτρόπολη. Παρουσίαση των εγκαταστάσεων των λουτρών, του χώρου υποδοχής του υδροθεραπευτηρίου, της ξενοδοχειακής υποδομής και των παραθαλάσσιων εστιατορίων, όπου συχνάζουν οι παραθεριστές.

Ο φακός αποτυπώνει εικόνες από τις ενασχολήσεις τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους αλλά και τη μόδα των κυριών της αθηναϊκής κοινωνίας που ποζάρουν στον φακό. Ακολουθούν σκηνές από την παραλία και τους λουόμενους, καθώς και γενικές όψεις του τοπίου των Μεθάνων.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

Πηγή: Saronic Magazine

eep logo