Συνάντηση εργασίας της Δόμνας Μιχαηλίδου με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ορισμένα από τα πιο σημαντικά αιτήματα των ξενοδόχων της Αίγινας και όλης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τέθηκαν στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε το μεσημέρι στην Αίγινα το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας με την υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Α΄ Πειραιά, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

H κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Σταύρο Καλαμάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης, ειδικότερα, σχετικά με το καυτό θέμα της λειψής η και ανύπαρκτης επιδότησης των αναπτυξιακών επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής.


Μια άδικη μεταχείριση των εκατοντάδων επαγγελματιών του ξενοδοχειακού κλάδου στον Σαρωνικό, που όπως αναλυτικά περιέγραψε σε μια ιστορική αναδρομή για την υπουργό, ο κ. Καλαμάκης, έρχεται από τα …βάθη της δεκαετίας του ΄80 και συνεχίζεται… απτόητη μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο Σαρωνικός, όπως δήλωσε πρόσφατα και η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ Ζούλοβιτς κατέχει πλέον στρατηγική θέση - «…είναι το κίνητρο για την επιλογή της Αθήνας»- στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας.

Η διαφαινόμενη λύση, όπως τονίστηκε προς την υπουργό, είναι μάλλον μια πρωτοβουλία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής για ένα ΕΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ορισμένου χρόνου, και ένα κονδύλι το οποίο στην περίπτωση του Σαρωνικού δεν φαίνεται πως θα ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ουσιαστικά ευτελές αλλά και τόσο χρήσιμο για την άρση μιας χρόνιας αδικίας.


Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα των ξενοδόχων της Αίγινας, που τέθηκαν στη συνάντηση, ξεχώρισαν:

- Η μέριμνα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου λιμανιπύ της Αγίας Μαρίνας, καθώς απαιτείται η τελευταία χρηματοδότηση (500.000 ευρώ) της Περιφέρειας Αττικής προς τον εργολάβο του έργου, ώστε να παραδοθεί το έργο πριν από το Καλοκαίρι και να μην χαθεί και η φετινή τουριστική σαιζόν.

- Επίσης, αναφορικά με το νέο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, η μέριμνα ώστε το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας να δρομολογήσει επιτέλους το συμπληρωματικό έργο στη χερσαία ζώνη λιμένα για να καταστεί δυνατή η τροφοδότηση ρεύματος και νερού στο νέο λιμάνι.

- Άλλα δυο σημαντικά αιτήματα που ετέθησαν προς την υπουργό, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για το έργο του φωτισμού της Αφαίας, όπως και η μέριμνα για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερα της βόρειας και πευκόφυτης Αίγινας για την αποτελεσματική θωράκισή της από φωτιές και πλημμύρες.