Γ. Ραγκούσης: Αντιμέτωποι με την ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι της κοινοπραξίας «Άγιος Νικόλαος» στη Σαλαμίνα

Λόγω διάλυσης της κοινοπραξίας και μεταφοράς των πλοίων της σε άλλη ακτοπλοϊκή γραμμή

Στη Βουλή έφερε, ο Κοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την απειλή της ανεργίας που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργαζόμενοι της κοινοπραξίας «Άγιος Νικόλαος» του πορθμείου της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για το τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να μη βρεθούν άνεργοι οι εργαζόμενοι της κοινοπραξίας «Άγιος Νικόλαος».

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, με αφορμή τη διάλυση της κοινοπραξίας «Άγιος Νικόλαος» που δραστηριοποιούνταν στη γραμμή Σαλαμίνα-Πέραμα και τη μεταφορά των πλοίων της σε άλλη ακτοπλοϊκή γραμμή, προειδοποιεί ότι δεκάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, με καθήλωση των μισθών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Συνακόλουθα, η δραστηριοποίηση μίας πλέον ακτοπλοϊκής εταιρίας στη γραμμή Σαλαμίνα-Πέραμα, αφενός δημιουργεί συνθήκες μονοπωλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμολογιακή πολιτική στο μέλλον και για τις εργασιακές συνθήκες, αφετέρου πλήττει έτι περαιτέρω την κοινωνία της Σαλαμίνας με τις περιορισμένες εργασιακές ευκαιρίες.

 

 

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ