Πρώτη σε επισκέπτες η Αίγινα
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν από και προς τα νησιά του Σαρωνικού, από το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο δεκάμηνο του 2022.
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και καταδεικνύουν τη σαφή προτίμηση των εκδρομέων και παραθεριστών Ελλήνων και ξένων για τα νησιά του Σαρωνικού.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία οι επιβάτες που διακινήθηκαν ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα:
Στον Πειραιά από τα νησιά του Σαρωνικού αποβιβάστηκαν 1.077.670 και η επιβιβάστηκαν 1.083.836 .
Το ίδιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο των αυτοκινήτων που άγγιξε τις 150.576, εκ των οποίων 956 είναι λεωφορεία.
Τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αίγινα που είχε και τη μεγαλύτερη "ζήτηση".
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός για την κίνηση των επιβατών και οχημάτων αφορά το σημείο που αναχωρούν τα πλοία προς τα νησιά του Σαρωνικού. Στα στατιστικά αυτά δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από και προς τη Σαλαμίνα.
Τα στοιχεία προβλέπεται να διαφοροποιηθούν καθώς θα ενσωματωθούν σε αυτά και οι μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος, στους οποίους θα υπολογιστεί και η κίνηση λόγω της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.
Πηγή: saronicmagazine.gr