Πανηγυρική αθώωση ενεργών πολιτών της Σαλαμίνας

Μάρτυρας υπεράσπισης ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης

Η συνέχεια στο σκάνδαλο της παράνομης λειτουργίας λατομείου στη θέση «Γούβα - Μπατσί» στο νησί της Σαλαμίνας, που μεταξύ άλλων είχαν αναδείξει με την ερώτησή τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την 31η.1.2020 παίχτηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάστηκαν οι μηνύσεις εναντίον μελών της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, στην προσπάθεια εκφοβισμού που είχε εξαπολύσει η λατομική εταιρεία, προσπαθώντας να καλύψει το πλήθος των παρανομιών της.

Η πανηγυρική αθώωση μετά από την πρόταση του εισαγγελέα, ανέδειξε το δίκαιο των αγωνιζόμενων πολιτών της Σαλαμίνας απέναντι στην αδιαφορία, στη συγκάλυψη και στην τοπική διαπλοκή. Στα δικαστήρια βρέθηκαν προς συμπαράσταση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους ενεργοί πολίτες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πειραιά και Σαλαμίνας, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά Θοδ. Δρίτσας, ενώ σαν μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλήθος αποφάσεων που βεβαίωναν τη μη σύννομη λειτουργία του λατομείου και προσκόμισε σειρά απαντήσεων από τα αρμόδια υπουργεία που περιέγραφαν λεπτομερώς το μέγεθος των παρανομιών και των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Η εμφανής απουσία από τη δικαστική αίθουσα, αλλά και από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, αρμόδιων φορέων και στελεχών που οφείλουν να προστατεύουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον του νησιού από τέτοιες παράνομες ενέργειες απέδειξαν ότι η τοπική διαπλοκή συμφερόντων καλά κρατεί… χωρίς όμως να φοβίζει. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει και δυναμώνει τους ενεργούς πολίτες της Σαλαμίνας, παραφράζοντας δε τον μυλωνά του Πότσδαμ «Υπάρχουν δικασταί εις τον Πειραιά!».

 

 

 

eep logo