«Δρόμος Σαλαμινομάχων» την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Δωρεάν συμμετοχή - Διαδρομές για όλους

Ο πέμπτος αγώνας δρόμου με την ονομασία «Δρόμος Σαλαμινομάχων» απόστασης 5 και 10 χιλιομέτρων διοργανώνεται από τον Δήμο Σαλαμίνας και τη γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με σκοπό την απόδοση τιμών στην ιστορική νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών το 480 πΧ, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη γραμματεία του ΑΣΑΕΔ, ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί ταυτόχρονα και για τις δύο αποστάσεις στις 9:00, μπροστά από το δημαρχείο της Σαλαμίνας.

Μετά την εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας απόστασης 600 μέτρων, όπου μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών.

Η διαδρομή

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές ανωφέρειες και κατωφέρειες στην περιοχή της Σαλαμίνας με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το δημαρχείο Σαλαμίνας. Σημειώνεται ότι θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας στο 5ο χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες. Επίσης, θα υπάρξει πλήρης ιατρική κάλυψη κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.

To χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται για τα 5 χιλιόμετρα τα 45 λεπτά, ενώ για τα 10 χιλιόμετρα, 1 ώρα και τα 50 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/salaminomaxoi

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 07:15 έως τις 08:40.

Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν έπαθλα και σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων στις 10:00.

Στα αγωνίσματα 5 και 10 χιλιομέτρων δύναται να συμμετάσχουν ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής (με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κοκ», όπως αναφέρεται στην υπόψη φόρμα εγγραφής).

 

eep logo