ΚΚΕ: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Κινητοποίηση γιατρών και κατοίκων για τις ελλείψεις προσωπικού

Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας επισκέφτηκε την Παρασκευή 30/9/2022, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή στη Β΄ Πειραιά και την Μαρία Παπαελεθευρίου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας, στα πλαίσια κινητοποίησης γιατρών και κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα το σταμάτημα των εφημερίων τα βράδια και τις αργίες.Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές που περιέγραψαν την τραγική κατάσταση, όπως και με την κα Καραγιάννη, από την Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ., η οποία τους ενημέρωσε λέγοντας ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι γιατροί Γενικής Ιατρικής από τους 8 που πρέπει να είναι κανονικά και οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλο το καλοκαίρι προκειμένου να ανταποκριθούν στις πολύ αυξημένες ανάγκες. Παρά τις πιέσεις του προσωπικού προς την 2ΥΠΕ, δεν υπήρχε καμιά ανταπόκριση, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση τη Διοικούσα Επιτροπή.

Σημειωτέον ότι ο Υποδιοικητής της 2η ΥΠΕ, κ. Αλεβίζος, που αναμενόταν στο Κ.Υ. να συναντηθεί με τους γιατρούς στις 10πμ, ενημέρωσε ότι δεν θα έρθει στη Σαλαμίνα και κάλεσε τους γιατρούς να τον επισκεφτούν στο γραφείο του στις 2μμ.Η Διαμάντω Μανωλάκου, σε δήλωση της στους κάτοικους και τους γιατρούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανέφερε τα εξής:
«Είναι ένοχη η πολιτική της κυβέρνησης, φοβάται τις κινητοποιήσεις για αυτό ακριβώς δεν εμφανίζονται. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Τρανό παράδειγμα το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που μετα τις κινητοποιήσεις των γιατρών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει θέσεις για αναισθησιολόγους.
Αντίστοιχα οι κάτοικοι, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Σαλαμίνας να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα στις ενέργειες τους, για την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί κανονικά όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο. Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα».

Στην κινητοποίηση παρέμβαση έκαναν, ο Γιάννης Μάνωσης, από το Παράρτημα Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας και η Ανδρουλιδάκη Μαρία από την Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας.

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo