Ο Θ. Δρίτσας για τις διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Αργοσαρωνικού

Προβλήματα για ώρες στην Αίγινα, τον Πόρο, τα Μέθανα και την Τροιζήνα

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιά και Νήσων Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνει προβλήματα που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 21 Αυγούστου στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών της Αίγινας, του Πόρου, των Μεθάνων και της ευρύτερης Τροιζηνίας.

Συγκεκριμένα τονίζει πως την Κυριακή, «μέσα στην κορύφωση των διακοπών και με υψηλές θερμοκρασίες, πολλές περιοχές της Αίγινας, του Πόρου, των Μεθάνων και της ευρύτερης Τροιζηνίας, έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περιοχές του Πόρου και των Μεθάνων η βλάβη είναι σοβαρότερη. Η αποκατάσταση έγινε βαθμιαία και από πουθενά δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί. Το ίδιο ελλιπέστατη είναι και η ενημέρωση για τα αίτια, καθώς και η ανάληψη της ευθύνης.

Όταν το 2018 η Ύδρα έμεινε χωρίς ρεύμα εξαιτίας βλάβης υποθαλάσσιου καλωδίου, τότε, βουλευτές της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας εμείς, η Γεωργία Γεννιά, ο Κώστας Δουζίνας, η Ελένη Σταματάκη κι εγώ, ζητήσαμε άμεσα και επιτακτικά την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών, αλλά και του κύριου φορέα ευθύνης ΔΕΔΔΗΕ και στηρίξαμε τις διαμαρτυρίες του Δημάρχου, των επαγγελματιών, των κατοίκων και των παραθεριστών της Ύδρας.

Σήμερα, με την Κυβέρνηση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, με τους «αρίστους» ημέτερους στις διοικήσεις των υπεύθυνων Οργανισμών και με πέντε Βουλευτές της Ν.Δ. στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά και Νησιών, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας Υφυπουργός, θα μιλήσει κανείς; Θα δοθούν εξηγήσεις; Θα υπάρξουν εγγυήσεις ότι η ηλεκτροδότηση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και το συμβάν δεν θα επαναληφθεί; Τι γίνεται με τη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου διανομής ρεύματος στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην ευρύτερη περιοχή;
Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες, σαφείς και αξιόπιστες. Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ, για τις επιτακτικές ανάγκες των πολιτών».