Επίσκεψη Χατζηπέρου στις Σπέτσες και τον Γαλατά

chatziperos synavlia paidakia

Εν όψει της ενάρξεως των εργασιών για την κατασκευή της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, ο Αντιπεριφερειαρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε το νησί των Σπετσών το Σάββατο και την Κυριακή 19-20 Δεκεμβρίου.
Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Πάνου, το προεδρείο της ΑΚΣΣ και κατοίκους του νησιού. Επιθεώρησε τους χώρους που πρόκειται να εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός και διαβεβαίωσε όλους ότι παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες , από την Π.Ε. Νήσων και την Δημοτική Αρχή, για την ωρίμανση του και την έναρξη των εργασιών το συντομότερο δυνατόν.
Την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στην ΑΚΣΣ τα οποία πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα χωροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ. Έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας για την ανακαίνιση του κτιρίου Γ΄και συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες του ιδρύματος, Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένη. Στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΚΣΣ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για το ίδρυμα. Τόνισε ότι αποτελεί ιερή παρακαταθήκη του ευεργέτη η διατήρηση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ιδρύματος και επισήμανε ότι από τότε που η εργασία έγινε «απασχόληση» και η παιδεία «εκπαίδευση», χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και υποβαθμίστηκε τραγικά η ΠΑΙΔΕΙΑ.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος μετέβη στον Γαλατά Τροιζηνίας και παρέστη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων που πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», αλλά και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ο Αντιπεριφερειάρχης χαιρέτησε και ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και του Γυμνασίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τόνισε δε ότι το μήνυμα των ημερών είναι «ΑΓΑΠΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας.