Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Αίγινα

Από το Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη

 

Έτος Καμπανέλλη το 2022 και η Αίγινα δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της στον πολυτάλαντο θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, σεναριογράφο, δημοσιογράφο και ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη, που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό πολιτισμό. 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του σπουδαίου δημιουργού με ένα μεγάλο αφιέρωμα. 

Η εκδήλωση του Ιδρύματος Καψάλη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, όπου ο κ. Γιώργος Πεφάνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος, πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου, αλλά και μελετητής του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα μιλήσει για τον μεγάλο τιμώμενο.
Τίτλος της ομιλίας του «Ιάκωβος Καμπανέλλης: Ο πρωτεργάτης του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου»

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με πασίγνωστα και αγαπημένα τραγούδια σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη από ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που θα αποδώσουν οι μουσικοί Βίβιαν Μπρέντα-Κανελλά (πιάνο), Παναγιώτης Βώρος (κιθάρα , τραγούδι), Ειρήνη Βώρου (τραγούδι).

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo