1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής «Γιώργος Παπασιδέρης» στη Σαλαμίνα

Φόρος τιμής στην δημοτική μουσική

Στη δημοτική μουσική και στην μνήμη του εμβληματικού βάρδου του δημοτικού τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη, είναι αφιερωμένο το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα από 24 έως 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Γιώργος Παπασιδέρης «σφράγισε» με την ιδιαίτερη φωνή και την προσωπικότητά του την ιστορία του δημοτικού τραγουδιού, και θεωρείται σύμβολο για το νησί της Σαλαμίνας. Πρόθεση είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να δώσει το έναυσμα σε νέους καλλιτέχνες να εξελίξουν και να δώσουν νέα πνοή στην παράδοση μας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Ιουνίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ την Κυριακή 26 Ιουνίου το Ευριπίδειο Θέατρο θα φιλοξενήσει τους "Onirama".

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή τη διοργάνωση αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι επισήμανε ότι "η πολιτιστική μας κληρονομιά σχηματίζει μια πλουσιότατη, ενιαία διαδρομή από τα βάθη της ιστορίας μας, που συνεχίζεται στο μέλλον και έχει να διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» ακόμη. Το εκτόπισμα της καλλιτεχνικής παραγωγής της πατρίδας μας υπερβαίνει τα χρονικά πλαίσια. Αισθανόμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας, η οποία παραμένει ζωντανή και μας συγκινεί, αλλά το ίδιο περήφανοι είμαστε και για τους σημερινούς μας καλλιτέχνες. Αυτή η λογική διέπει τη φετινή διοργάνωση και γι' αυτό καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το Φεστιβάλ και να μετάσχει στις εκδηλώσεις».