Παρέμβαση Νίνας Κασιμάτη για τον δασικό χάρτη Σαλαμίνας

kasimath nina blue

Επείγον να δοθεί τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων

Οι χιλιάδες ιδιοκτήτες της Σαλαμίνας δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο για τις καθυστερήσεις και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, υποστηρίζει η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη που έφερε σήμερα στη Βουλή το ζήτημα καλώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, να δώσει επειγόντως νέα και ρεαλιστική παράταση — τουλάχιστον 3 μηνών — στην ασφυκτική προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έναντι των δασικών χαρτών, που λήγει στις 31 Μαΐου 2022.

Η Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά βάσει της επιστολής του προέδρου Πανσαλαμινίου Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» προς τον αρμόδιο Υπουργό και τονίζει πως, ειδικά για το μέγεθος του δασικού προβλήματος της Σαλαμίνας και δεδομένων των καθυστερήσεων στην ανάρτηση των ψηφιακών αρχείων δασικών χαρτών στον ιστότοπο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η παράταση καθίσταται αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, κι ενώ η προθεσμία λήγει στις 31-05-2022, ούτε το 10% των ιδιοκτησιών που εμφαίνονται στους δασικούς χάρτες δεν έχουν ενημερωθεί, καθώς οι πολίτες δεν έχουν προλάβει να προβούν στην υποβολή αντιρρήσεων. Χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασική έκταση.

ETEKA_Desktop

eep logo

KKE_Jun2022