Συμβολική επίσκεψη διαμαρτυρίας για τα οχυρά της Πέρδικας

perdika oxryra diamartyria 2

Από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αίγινας

Η Ο.Μ. Σύριζα-Π.Σ. Αίγινας με την παρουσία μελών και φίλων της, πραγματοποίησε συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο λιμάνι της Πέρδικας, το πρωί της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου 2022.
Τα μέλη της οργάνωσης μοίρασαν ανακοινώσεις, ανάρτησαν πανό και επισκέφτηκαν το χώρο των οχυρών.

perdika episkepsi diamartyrias 1

Η Ο.Μ. Σύριζα-Π.Σ. Αίγινας δηλώνει, ότι «όπως αποτράπηκε η προκήρυξη για εκμετάλλευση του χώρου το 2014 (με κυβέρνηση Σαμαρά), από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες της οργάνωσής μας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα ανατραπεί και το σημερινό απαράδεκτο σχέδιο κερδοσκοπικής επένδυσης με μακροχρόνια ενοικίαση (99 χρόνια), του χώρου των οχυρών της Πέρδικας, σχέδιο που είναι προάγγελος μιας γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, στο όνομα της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Μερικά κόμματα δεν έχουν τη γενναιότητα να αναγνωρίσουν όταν κάτι καλό γίνεται στον τόπο, όπως η ρύθμιση για τα οχυρά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αρνούνται τα πάντα, κρατούν ίσες αποστάσεις ακόμα και όταν έχουν απέναντι τους την κυβέρνηση της ΝΔ. Δικαίωμα τους, μόνο που το λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος και ο κόσμος.
Δεν στεκόμαστε σε αυτό, αντιθέτως απευθύνουμε κάλεσμα:
Για να ανατραπεί το σχέδιο, χρειάζεται η κινητοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε τα οχυρά της Πέρδικας- ο ιστορικός χώρος που είναι από τα πιο σημαντικά παράκτια οχυρά της Μεσογείου- να αποδοθεί στην Τοπική κοινωνία, για τη δημιουργία χώρου ιστορικής μνήμης».