Αποκολλήθηκε πλοίο που προσάραξε στην Ψυττάλεια

seapatris ploio

Έφτασε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά

Με τη συνδρομή τριών ρυμουλκών, αποκολλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο "SEA PATRIS" σημαίας Παναμά, που προσάραξε κενό φορτίου σε αβαθή της Ψυττάλειας, κατά την έξοδό του από τον λιμένα του Ικονίου, με 22 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου δεν προκλήθηκε ρήγμα, ούτε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για προσάραξη σε αβαθή της ν. Ψυττάλειας του Φ/Γ "SEA PATRIS" σημαίας Παναμά, κενό φορτίου, κατά την έξοδό του από τον λιμένα Ικονίου, με 22 άτομα πλήρωμα.
Στο σημείο μετέβησαν τα Ρ/Κ "KARAPIPERIS NEW GENERΑΤΙΟΝ" Ν.Π. 10876, Ρ/Κ "VERNICOS OCEANOS" Ν.Π. 12434 και Ρ/Κ "CHRISTOS XXX" Ν.Π. 12294, με τη συνδρομή των οποίων το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά.
Κατά δήλωση του Πλοιάρχου δεν προκλήθηκε ρήγμα, ούτε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.