Δήμαρχος Ύδρας: Γιατί κατέθεσα μήνυση στην Ολλανδή δημοσιογράφο

hydra koukoudakis

Παραποιεί στοιχεία - Δημιουργεί ανθελληνικές εντυπώσεις

Την άποψη πως η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, που πρωτοστάτησε στο περιστατικό με τον πρωθυπουργό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχείων για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης εξηγώντας το λόγο που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της.

«Αν κάποιος ανατρέξει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook θα δει ότι φιλοξενεί απόψεις άλλων ανθρώπων που αποκαλούν τη χώρα μας φασιστική, ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών, και προσφύγων, και τα σχετικά. Επίσης μάς προκάλεσε μεγάλη έκπληξη τον περασμένο Μάρτιο όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νησί μας και υπήρχε ένα πρόβλημα με πολίτες τρίτων χωρών που δε διέθεταν ΑΜΚΑ, και ο δήμος μας ζήτησε να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα να επιταχυνθεί η διαδικασία -ώστε αυτοί οι άνθρωποι για να πάρουν προσωπικό ΑΜΚΑ και να εμβολιαστούν μαζί με εμάς- υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, και με διαστρεβλωμένα στοιχεία και απόψεις προκάλεσε δημοσιοποίηση δυσφημιστικών άρθρων στο εξωτερικό με τάση να λέει ότι κάνουμε διακρίσεις κλπ, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας.

Το πλέον συγκλονιστικό σε συνέντευξή της πριν μερικές μέρες, εξήγησε ο κ. Κουκουδάκης, επισημαίνοντας βέβαια πως ανασκεύασε αργότερα, γιατί κατάλαβε πού έχει εστιάσει η μηνυτήρια αναφορά, είπε ότι στην Ύδρα έχουμε ψηφίσει 50% Χρυσή Αυγή. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, διευκρίνισε ο δήμαρχος, η ΧΑ πήρε μόλις 2,86% δηλαδή 47 ψήφους με τα δεδομένα του μικρού μας εκλογικού σώματος.

«Και μόλις άκουσε για τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της βγήκε πάλι στον ίδιο σταθμό και το ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη, όμως απ’ ό,τι φαίνεται αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχειών για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων. Αυτή είναι η άποψή μου» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι, ο δήμαρχος Ύδρας είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του την υποβολή μήνυσης κατά της Ολλανδής δημοσιογράφου με αφορμή δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τη χθεσινή συνέντευξη της Κας Ingeborg Beugel στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, στην οποία επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους!!! Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους! Ως Υδραίος και ως Δήμαρχος αυτού του τόπου που φημίζεται για τη φιλοξενία του και γι’ αυτό πολίτες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η εν λόγω Κυρία, τον επιλέγουν όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για τόπο διαμονής, νιώθω απίστευτα προσβεβλημένος από τα ασύστολα ψεύδη που ξεστόμισε χθες η Κυρία αυτή και για το λόγο αυτό θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη! Τέτοιες προσβολές για τους Υδραίους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές!!! Λυπάμαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια, κατά τα οποία η τοπική μας κοινωνία έχει αγκαλιάσει την εν λόγω Κυρία, όπως άλλωστε και όλους τους ξένους που μένουν εδώ, εκείνη αυτά έχει να πει για τους συντοπίτες και γείτονες της… Το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή….».

ETEKA_Desktop

eep logo