Γ.Δημητριάδης: «Μην ψηφίσετε παράταση της προθεσμίας ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ.»

ixthyokalliergeies poros

Επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τους Βουλευτές Α΄ Πειραιά

Από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών Π.Ο.Α.Υ. στην Ελλάδα, αφού έληξε και η δεύτερη παράταση της σχετικής προθεσμίας που είχε οριστεί με το «Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών» (αρχικά έως τις 4.11.2016 και ύστερα έως τις 4.11.2019 και τις 4.11.2021). Για να επιτραπεί ξανά η ίδρυση Π.Ο.Α.Υ., θα πρέπει οι βουλευτές της σημερινής Βουλής να ψηφίσουν μια ακόμα παράταση της προθεσμίας αυτής.

Για το θέμα αυτό η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες» απέστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές της χώρας καλώντας τους να μην ψηφίσουν μια τέτοια διάταξη.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στους βουλευτές της Ν.Δ. Α΄ Πειραιά και Νήσων, αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του Πόρου:

«Αξιότιμοι κυρία και κύριοι βουλευτές,
Θα ήθελα να επιστήσω στην προσοχή σας στο περιεχόμενο της σχετικής επιστολής της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής» και να τονίσω ότι η μη-έγκριση διάταξης για την παράταση της προθεσμίας ίδρυσης των Π.Ο.Α.Υ. αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για την αποτροπή της βιομηχανοποίησης του Πόρου. Η λύση αυτή είναι σήμερα απολύτως στα δικά σας χέρια!
Δεδομένης της ξεκάθαρης θέσης σας κατά μιας τέτοιας εξέλιξης, είμαι βέβαιος ότι, όχι μόνον θα καταψηφίσετε τυχόν τέτοια διάταξη που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, αλλά και θα ενεργήσετε με τον ίδιο ζήλο που ενεργώ και εγώ ως Δήμαρχος του νησιού, προκειμένου να πείσετε και άλλους συναδέλφους σας να την καταψηφίσουν ώστε να μην θεσμοθετηθεί. Μάλιστα, εφόσον ενεργήσετε έτσι, είναι βέβαιο ότι θα βρεθείτε σε προνομιακή θέση διαπραγμάτευσης απέναντι στην Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσετε την ματαίωση των σχετικών σχεδίων τουλάχιστον για τον Πόρο (για λογαριασμό του οποίου σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή επιπλέον εκείνης της Επιτροπής). Πρόκειται για την πλέον κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του νησιού μας και την πλέον καθοριστική αποστολή σας για την προάσπιση των συμφερόντων του.
Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία για το θέμα.
Με εκτίμηση, ο Δήμαρχος Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης»

eep logo