Ο Ν. Μανωλάκος για τις βιομηχανικές ζώνες υδατοκαλλιέργειας

manolakos nikos new

Αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος - Ζητά να μην δοθεί παράταση στην προθεσμία ίδρυσης

Τη μη χορήγηση παράτασης στην προθεσμία ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών υδατοκαλλιέργειας και την προώθηση αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων για την περιβαλλοντική προστασία των περιοχών επισημαίνει με Αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής της Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος.

Ειδικότερα, κατέθεσε την 29/10/2021 Aναφορά, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την αντίθεση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες, στην παράταση της προθεσμίας ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών υδατοκαλλιέργειας Π.Ο.Α.Υ.

Με την Aναφορά τίθεται υπόψη, η επιστολή της Π.Σ.Ε. Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και ο Πόρος, με την οποία απευθύνεται έκκληση για την μη ψήφιση της παράτασης της προθεσμίας ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών υδατοκαλλιέργειας και ο κ. Μανωλάκος, είχε εξ’ αρχής ταχθεί στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων του Πόρου, ως προς το θέμα των υδατοκαλλιεργειών με Αναφορά του στην Βουλή, την 20/10/2020 και συνεχίζει με τη νέα του αναφορά, ζητώντας να εξεταστούν οι λόγοι που αναφέρονται στην επιστολή και να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να προστατευθούν περιβαλλοντικά οι αναφερόμενες περιοχές.

Το κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Αντίθεση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες, στην παράταση της προθεσμίας ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών υδατοκαλλιέργειας»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψη σας, το υπ’ αριθ. 2/11.10.2021 έγγραφο της Π.Σ.Ε. Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση της Επιτροπής, σε ενδεχόμενη παράταση της προθεσμίας ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών υδατοκαλλιέργειας, για τους πολύ σοβαρούς λόγους που εκτίθενται στο έγγραφο.

Παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη οι λόγοι αυτοί και να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να προστατευθούν περιβαλλοντικά οι αναφερόμενες περιοχές

Ο Βουλευτής

Νικόλαος Μανωλάκος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ