Ο Νίκος Μανωλάκος για την υγειονομική κάλυψη των Αντικυθήρων

antikithyra

Κατάθεση Αναφοράς από τον βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 14/09/2021 Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, με την οποία διαβιβάζει σχετικές επιστολές του Δημάρχου Κυθήρων και ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρίου Αντικυθήρων, με τον προβλεπόμενο αριθμό ιατρών και, εν ανάγκη, με Στρατιωτικό Ιατρό, για την άμεση εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης του νησιού.

Ακολουθεί η σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Κάλυψη κενών θέσεων Ιατρών στο Π.Ι. Αντικυθήρων»

Κύριοι Υπουργοί,
Θέτω υπόψη σας, τις υπ’ αριθ. 4362/10-09-2021 και 4380/13-09-2021 επιστολές του Δημάρχου Κυθήρων, με τις οποίες ζητείται η κάλυψη των κενών θέσεων Ιατρών του αγόνου Περιφερειακού Ιατρείου Αντικυθήρων, που, από την 01-09-2021, έχει μείνει χωρίς Ιατρό. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας, προκειμένου να στελεχωθεί το συντομότερο δυνατόν το Π.Ι. των ακριτικών Αντικυθήρων με τον προβλεπόμενο αριθμό Ιατρών και, εν ανάγκη, προσωρινά, όπως ζητείται, με Στρατιωτικό Ιατρό, δεδομένου ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι απολύτως αναγκαία στο απομακρυσμένο αυτό νησί, για τον πρόσθετο λόγο ότι φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, λειτουργεί και το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων, με δύο μικρούς μαθητές και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική τους κάλυψη.

eep logo