Spetses Classic Yacht Regatta 2021

Spetses Classic Yacht Regatta 2021

Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών επιστρέφει στις 25 με 27 Ιουνίου

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο, η Συνέντευξη Τύπου για την 10η Spetses Classic Yacht Regatta, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, θεσμών αλλά και φίλων της  ιστιοπλοΐας.

Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας θα παρελάσει από τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR), που θα διεξαχθεί από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου, μετατρέποντας τη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό, υδάτινο αγωνιστικό στίβο, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πάντα με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και με θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies, με μερικά από τα πιο διάσημα κλασσικά σκάφη, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να λαμβάνουν μέρος. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα.

noe 7

Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας διεθνώς, συνδυάζονται για να κορυφώσουν τον απόλυτο Μεσογειακό θεσμό, σε μία διοργάνωση που παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί χάρη στο ιδιαίτερο μεράκι και ζήλο που επέδειξαν όσοι φρόντισαν για τη διεξαγωγή.

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2021 και μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, κ. Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Σε λίγες ημέρες από σήμερα, τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη που έχουν κοσμήσει τις ελληνικές θάλασσες, θα βρεθούν στο επίκεντρο τις διεθνούς ιστιοπλοΐας, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους του επισκέπτες και λάτρεις του αθλήματος. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δουλέψει ακούραστα για να προσαρμοστεί ο αγώνας στις ανάγκες της εποχής, χωρίς να χάσει τίποτα από την αίγλη και την ποιότητα του.»

noe 4


 

eep logo