Ο Δ.Μαρκόπουλος στον προβλήτα Καματερού

markopoulos provlita kamaterou

Αναβαθμίζεται η περιοχή που φιλοξενεί τα "Σαλαμίνια"

Επιτόπια επίσκεψη στον προβλήτα του Καματερού Σαλαμίνας μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου επισκευής του πραγματοποίησαν ο βουλευτής Β Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για έργο που με συντονισμένες κινήσεις και κατόπιν της κοινής συνάντησης Δημάρχου και βουλευτή (με ταυτόχρονη παρουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας Δημήτρη Ελευσινιώτη) τον Φεβρουάριο του 2020 στον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε ενόψει και των εορτασμών των 2.500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η επισκευή του προβλήτα στο Καματερό ύψους 200.000 ευρώ έρχεται να αναβαθμίσει την περιοχή που παραδοσιακά φιλοξενεί τα ‘ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ’ παρά το γεγονός πως λόγω της πανδημίας πέρυσι αναβλήθηκαν οι εορτασμοί. Ο νέος προβλήτας ταυτόχρονα θα βοηθήσει τους δημότες να ελλιμενίζουν με ασφάλεια τα σκάφη τους και να πραγματοποιούν τις λοιπές παράκτιες δραστηριότητες τους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλο «η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων από την αρχή αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα ενός τόσο σημαντικού έργου για το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η εκταμίευση των πόρων και η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκαν σε άμεσους χρόνους, εντός ολίγων μηνών. Είναι βέβαιο πως το υπουργείο δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την παρέμβαση και θα βοηθήσει το νησί και σε άλλες δράσεις».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος «Ένα σπουδαίο έργο, μια μεγάλη ανάπλαση σε μια περιοχή που χρειάζονταν την παρέμβαση μας. Η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων, στην οποία απευθυνθήκαμε, με την ουσιαστική συνδρομή του βουλευτή Β Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλου, έσκυψε άμεσα στο πρόβλημα και έδωσε άμεσα λύση. Με την σκληρή δουλειά της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Δήμου μας το έργο ολοκληρώθηκε σε συντομότατο χρόνο. Πλέον οι κάτοικοι του Καματερού, των Αμπελακίων αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας μπορούν να απολαμβάνουν το έργο αυτό και οι εορτασμοί των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ θα γίνονται σε έναν χώρο αντάξιο της ιστορικότητας της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

provlita kamaterou prinprovlita kamaterou meta

eep logo