Γ.Ραγκούσης: Συγχαρητήρια στον τοξοβόλο Δ.Κούκιο!

toxovolia

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του μαθητή από τη Σαλαμίνα

Ένα μεγάλο μπράβο απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης στον Δημήτρη Κούκιο, μαθητή του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και το χρυσό μετάλλιο στην τοξοβολία.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται:

"Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα την κατάκτηση της πρώτης θέσης και το χρυσό μετάλλιο, του μαθητή Δημήτρη Κούκιου από τη Σαλαμίνα, στη Β΄ αγωνιστική κατηγορία του ολυμπιακού τόξου των εφήβων στα 60 μέτρα. Μια διάκριση που ήρθε να προστεθεί στην εξελικτική σειρά των επιτυχιών που ξεκίνησαν το 2017 και που σίγουρα προδιαγράφει μία εξίσου ελπιδοφόρα πορεία για το μέλλον στο αγώνισμα της τοξοβολίας.

Η τοξοβολία, ένα ολυμπιακό άθλημα με τις ρίζες του να ανατρέχουν στην Παλαιολιθική εποχή, είναι ένα άθλημα που εκπαιδεύει τον αθλητή στην πειθαρχία και στην επίτευξη του στόχου. Απαιτεί από τον αθλητή ιδιαίτερες σωματικές και πνευματικές ικανότητες. Είναι, επομένως, ένα άθλημα που διαπαιδαγωγεί τον αθλητή για την ίδια τη ζωή, όπως άλλωστε κάνουν και τα άλλα αθλήματα. Γι’ αυτό έχει αξία η πολιτεία να στηρίξει τα αθλητικά σωματεία και κατ΄ επέκταση τους αθλητές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προπονήσεων και των αγώνων και να φέρουν προοδευτικά διακρίσεις που μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στο Δημήτρη Κούκιο, μαθητή του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας, στον Αθλητικό Σύλλογο Σαλαμίνας «Τόξαρχο» που ανήκει, στον προπονητή του και φυσικά στην οικογένειά του που τον στηρίζει και τον φροντίζει. Εύχομαι από καρδιάς στο Δημήτρη να πετύχει όλους τους στόχους του και στην τοξοβολία και στη ζωή του".​

eep logo