Γ. Ραγκούσης: Συγχαρητήρια στον Αίαντα Σαλαμίνας

ragkousis giannis

Δήλωση του Βουλευτή Πειραιά για την πορεία της ομάδας

Ο Αίαντας Σαλαμίνας, ένα ποδοσφαιρικό σωματείο που μετράει 90 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διέγραψε φέτος μία λαμπρή πορεία στο πρωτάθλημα του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας για το 2020/21.

Λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, το οποίο διεξάχθηκε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αίαντας βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και περηφάνια στους φιλάθλους και στους φίλους του εντός κι εκτός του νησιού της Σαλαμίνας.

Μία τέτοια πορεία από ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδοσφαίρου, οι αθλητές και οι παράγοντες του οποίου δοκιμάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια του πανδημικού εγκλεισμού και της απαγόρευσης των αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι λυπηρό να αντιμετωπίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις ως φιλοξενούμενη ομάδα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Όσα συνέβησαν κι έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί επισήμως στον αγώνα της 23ης Μαΐου 2021 μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορούν να προκαλούν στο φίλαθλο κόσμο.

Η πολιτεία, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα υπεύθυνα όργανα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) οφείλουν να προστατεύσουν πρώτα και κύρια τους αθλητές ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες της ομάδας και φυσικά τη διαιτησία, ώστε ο Αίαντας και η κάθε ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει. Κάθε εκτροπή από τα παραπάνω αποτελεί πληγή για τον αθλητισμό και για την κοινωνία ολόκληρη, «διαπαιδαγωγώντας» τα νέα παιδιά στη βία και στην παραβατικότητα.

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τα έκτροπα που συνέβησαν στη Μυτιλήνη - και αδικούν κατάφωρα τους πολίτες της - και καλώ τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν πάραυτα τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Συγχαίρω την οικογένεια του Αίαντα Σαλαμίνας τόσο για την αθλητική της επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα όσο και για το ήθος και το ύφος που επιδεικνύουν ως ομάδα, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στη νέα γενιά.

Είμαστε μαζί σας, «Καλή επιτυχία» στους επόμενους στόχους σας.

eep logo