Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Σαλαμίνα

oreini podhlasia

Με τη συμμετοχή 200 και πλέον αθλητών διεξάγεται στη Σαλαμίνα, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (2-4 Οκτωβρίου), ο Διεθνής αγώνας «Hellas Salamina Island MTB Race-UCI S2».
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ΑΣ Πρωτέας υπό την αιγίδα της ΕΟΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, σε μια πανέμορφη διαδρομή στα Κανάκια, σε έδαφος χωμάτινο και μονοπάτια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη Σαλαμίνα βρίσκονται ήδη κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας περισσότεροι από 30 ξένοι ποδηλάτες, ανάμεσά τους και τέσσερις του βρίσκονται στην πρώτη 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σλοβάκος Μίκαελ Λάμι (Νο 21), ο Σουηδός Ματίας Στίρνεμαν (Νο 27), ο Γάλλος Στεφάν Τεμπιέρ (Νο 28) και ο Βέλγος Σεμπάστιαν Καράμπιν (Νο 29).

Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος ο Περικλής Ηλίας (Νο 57), ο Δημήτρης Αντωνιάδης (Νο 58), ο Αλέξανδρος Βροχίδης (Νο 174), ο Μολλά Αμέτ Αλί Ογλού (Νο 212).

«Έχουν έρθει πολλοί καλοί ποδηλάτες και ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερα δυνατός. Η διαδρομή είναι δύσκολη και απαιτητική. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας κυνηγώντας βαθμούς μέχρι τις 25 Μαίου που θα οριστικοποιηθούν τα εισιτήρια για το Ρίο». δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος συνέχισε: «Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στις προκρίσεις, αλλά έχουμε ομάδες και ποδηλάτες που μας κυνηγούν. Άρα θέλουμε καλές θέσεις και βαθμούς».

Εκτός από τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», θα διεξαχθεί και διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Η διοργάνωση ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 01/10 με το Τεχνικό Συνέδριο και τους συμμετέχοντες αθλητές να παίρνουν τα νούμερά τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από την Παρασκευή (02/10) από τις 16:00-18:00 έως και την Κυριακή (04/10), σε μια διαδρομή 5.000 μ.

Πηγή : agronews.gr