Τηλεδιάσκεψη υφ. Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη

kithira chora

Χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του λιμανιού και θέματα του νησιού

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστάθιο Χαρχαλάκη, για θέματα που απασχολούν το νησί, με στόχο την επίσπευση έργων υποδομής αλλά και ζητήματα που είναι προτεραιότητας και αφορούν τα Αντικύθηρα.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε χρονοδιάγραμμα, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, που αφορούν τις λιμενικές υποδομές των Κυθήρων, την αναγκαιότητα δεύτερου εβδομαδιαίου επιδοτούμενου δρομολογίου από/προς Γύθειο, και συζητήθηκαν θέματα όπως η επιτάχυνση προγραμματικών συμβάσεων έργων που άπτονται της Περιφέρειας Αττικής και έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (αθλητικές υποδομές, λιμενικά έργα κ.α) του Υπουργείου Εσωτερικών και απαιτείται η χρηματοδότησή τους.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα Ίδρυσης Στρατιωτικού Φυλακίου στα Αντικύθηρα, αλλά και έργα για την αποκατάσταση των δημοτικών οδών των Αντικυθήρων..

Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι σίγουρο, ότι κάποια πράγματα πρέπει να τρέξουν, πιο γρήγορα. Αυτός είναι και ο στόχος μας, όπως είπα και στον Δήμαρχο. Για μας τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, αποτελούν προτεραιότητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε την επόμενη ημέρα που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να μπορούν τα νησιά μας να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που θα έχουν δημιουργηθεί. Η ανάπτυξή τους, η οικονομική στήριξη, επιχειρήσεων και εργαζομένων και φυσικά των ανθρώπων του τουρισμού, είναι εκείνα που θα δώσουν και πάλι την ώθηση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού. Ξεκαθάρισα τέλος, ότι θα επικοινωνήσω με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, ώστε από κοινού να βρούμε τρόπους ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έθεσε στη συζήτησή μας ο κ. Χαρχαλάκης».

 

 

eep logo