Θ.Δρίτσας: Επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του ιπτάμενου δελφινιού στην Αίγινα

aigina port

Πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητά ο βουλευτής Πειραιά

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής στην Α΄Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνει οτι "Με την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των ιπτάμενων δελφινιών το πρόβλημα όσων εργάζονται στον Πειραιά και την Αθήνα είναι πολύ μεγάλο, αφού είναι πλέον αδύνατον να μετακινούνται καθημερινά προς τη δουλειά τους, κάτι που συνέβαινε πάντα. Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 9.15 φτάνει στον Πειραιά στις 10.30, ώρα απαγορευτική για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους μετακινούνται για απαραίτητες εργασίες.

Ταυτόχρονα η μείωση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων σε 3 ημερησίως, δημιουργεί μεγάλη πληρότητα στα πλοία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των επιβατών, λόγω συνωστισμού (κάτι ανάλογο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρωτεύουσα).

Καλούμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τη Δημοτική αρχή, να κινηθούν άμεσα για την επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του ιπτάμενου δελφινιού για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων του νησιού μας, καθώς και για την προσθήκη δύο τουλάχιστον δρομολογίων στα συμβατικά πλοία, για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών λόγω covid-19".

eep logo