Forbes: Next Top Model στο ελληνικό Αγκίστρι

agkistri nhsi

Στον απόηχο του τρίτου οικονομικού πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, ένα μικρό ελληνικό νησί προσπαθεί να θέσει εαυτόν κυρίαρχο στον τουριστικό χάρτη, όπως αναφέρει το Forbes. Μία πειραματική κίνηση ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στο ελληνικό Αγκίστρι, με τη διεξαγωγή ενός τηλεπαιχνιδιού, της ελληνικής εκδοχής του δημοφιλούς Next Top Model, με το έπαθλο να δίνεται σε ψηφιακό νόμισμα.

Το τελευταίο στάδιο της πρωτοβουλίας που θα φιλοξενηθεί στο Αγκίστρι, που έχει πάνω από 1.000 μόνιμους κάτοικους, με την υποστήριξη του δημάρχου και του αντιδημάρχου, με το φιλόδοξο στόχο να είναι η παροχή νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, η ευαισθητοποίηση και η αύξηση του εμπορίου στο νησί για τις περισσότερες από 70 επιχειρήσεις του, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Παρατραβηγμένη είδηση ή μήπως πρωτοβουλία προσπαθεί να προωθήσει το νησί διεθνώς, αναρωτιέται ο αρθρογράφος Roger Aitken.

«Η αλήθεια είναι πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να αναβιώσει η οικονομία του νησιού» αναφέρει ο ίδιος. Τις παραμονές του δημοψηφίσματος το ένα ATM του νησιού ξέμεινε από χρήματα και οι ντόπιοι έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα για να σταθούν στην ουρά και να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ της πρωτεύουσας.

Γιατί λοιπόν στο Αγκίστρι; Διότι βρίσκεται μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά και δέκα λεπτά από την κοσμοπολίτικη Αίγινα. Το Αγκίστρι θεωρείται ένα από τα εναπομείναντα παρθένα ελληνικά νησιά, που προσφέρει στον τουρίστα την αίσθηση ενός τυπικού ελληνικού νησιού.

Τα άσχημα νέα όμως είναι πως λόγω της πολύ κακής ελληνικής οικονομικής κατάστασης, αλλά και επειδή οι tour-operators πηγαίνουν τους τουρίστες σε μεγαλύτερα νησιά, τα τελευταία χρόνια το Αγκίστρι έχει απολέσει το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής του βιομηχανίας.

e-typos.com