Πανούσης σε Ύδρα, Πόρο και Τροιζήνα

panousis giannis

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επισκέφθηκε την Πέμπτη την Ύδρα, τον Πόρο και Τροιζήνα στα πλαίσια των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικούς σταθμούς και των επαφών του με τοπικούς φορείς.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.
Αρχικά, ο κ. Πανούσης μετέβη στην Ύδρα, λίγες ημέρες μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας 67χρονου και τη ληστεία σε βάρος του ιδίου και της συζύγου του. Στόχος της επίσκεψης ήταν η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που διαταράχθηκε λόγω του πρωτοφανούς για το νησί εγκλήματος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ύδρας, κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στην Ύδρα.

Αμέσως μετά, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας, όπου συζητήθηκαν θέματα αστυνόμευσης, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόσφατο έγκλημα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα. Επίσης, επισκέφθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, καθώς και τη Λιμενική Αρχή Ύδρας.

Αμέσως μετά, μετέβη στον Πόρο, όπου επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και συνομίλησε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω και της τουριστικής περιόδου. Επίσης, συνομίλησε με το Δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη και συζήτησαν για τα προβλήματα του νησιού. Ιδιαίτερα τονίστηκε από πλευράς του κ. Δημάρχου, η ανάγκη μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος, σε πιο προσβάσιμη για τους πολίτες περιοχή.

Τέλος, ο κ. Πανούσης μετέβη στο Δήμο Τροιζηνίας, όπου επισκέφθηκε το Δήμαρχο της πόλης, κ. Κώστα Καραγιάννη. Εν συνεχεία, μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του με τους Δημάρχους των περιοχών που επισκέφθηκε, ο Αναπληρωτής Υπουργός συζήτησε τα ζητήματα της επικείμενης αναδιάταξης της Αστυνομίας, της ανάγκης ενίσχυσης των αστυνομικών και πυροσβεστικών σταθμών, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου στόλου. Από την πλευρά τους, οι Δήμαρχοι των τριών περιοχών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας με τις κατά τόπους αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές.

pireastime.gr

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ