Φως στη δολοφονία του εστιάτορα στην Υδρα

geitoniko ydraΣτα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από χθες οι δράστες της άγριας δολοφονίας του 67χρονου Μανώλη Οικονόμου, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Το Γειτονικό» στην περιοχή Ξερή Ελιά της Υδρας. Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη ληστεία και τη δολοφονία του 67χρονου, τα ξημερώματα της Κυριακής. Χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από το Α.Τ. Υδρας, όπου είχαν αρχικά προσαχθεί, στην έδρα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι πέντε επρόκειτο να κατηγορηθούν για συμμετοχή στη δολοφονία του 67χρονου. Η ανάμειξή τους στην υπόθεση φέρεται να αποδεικνύεται από την επεξεργασία ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. (ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων τους στη σκηνή του εγκλήματος).

Πάντως, μέχρι αργά χθες παρέμεναν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα ζεύγους Γεωργιανών, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συνδέεται ευθέως με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και διέφυγε παίρνοντας μαζί του τη λεία της ληστείας, ποσό ύψους περίπου 47.000 ευρώ. Από την έρευνα προέκυψε ότι επιβιβάστηκαν σε θαλάσσιο ταξί και κατέβαλαν στον ιδιοκτήτη του 500 ευρώ προκειμένου να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα, με πρόφαση ότι δήθεν το ανήλικο παιδί τους αντιμετώπισε, εκτάκτως, σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να διαφύγουν και οι υπόλοιποι πέντε προσαχθέντες. Επιβιβάστηκαν σε θαλάσσιο ταξί με προορισμό την Αττική, ωστόσο ο οδηγός του ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου από την Αστυνομία (που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί για τον φόνο) να επιστρέψει στο λιμάνι του νησιού επικαλούμενος δήθεν μηχανικό πρόβλημα.

Εξετάζεται, τέλος, η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμα ζευγαριού Γεωργιανών που εργάζεται στο εστιατόριο του 67χρονου. Παρότι μέχρι χθες η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε συνδέσει τα δύο αυτά άτομα με τον φόνο, ήταν διάχυτη μεταξύ των αρμοδίων αξιωματικών η εκτίμηση ότι αυτοί είχαν υποδείξει στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας τον εστιάτορα και τη σύζυγό του ως πιθανά θύματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προσαχθέντες Γεωργιανοί είχαν το βράδυ της δολοφονίας του 67χρονου δειπνήσει στο εστιατόριό του και είχαν συνομιλήσει με το ζευγάρι των Γεωργιανών της ταβέρνας. Ο φόνος διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο μετά την επιστροφή του Μανώλη Οικονόμου και της σύζυγου του από την ταβέρνα στο σπίτι τους. Οι δράστες υποχρέωσαν τη γυναίκα να πιει υπνωτικό, την έδεσαν χειροπόδαρα, της έκλεισαν τα μάτια με ύφασμα και επιτέθηκαν στον σύζυγό της που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο. Τον έδεσαν σε καρέκλα και τον βασάνισαν έως ότου τους αποκάλυψε πού υπήρχαν κρυμμένα κοσμήματα και μετρητά. Οταν η σύζυγός του κατάφερε να συνέλθει και να λυθεί, διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός. Ο γιατρός επιβεβαίωσε τον θάνατο του εστιάτορα, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου.

kathimerini.gr

eep logo