Χρ.Μπουτσικάκης: Αναφορά για τα κενά στα σχολεία των Σπετσών

boutsikakis parliament

Και ερώτηση για το κόστος του internet στην Ελλάδα

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, κα. Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας τα κενά που παρατηρούνται σε διάφορες ειδικότητες, στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Σπετσών, ζητώντας από την Υπουργό να προχωρήσει σε ενέργειες για την κάλυψή τους.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτσικάκης κατέθεσε και την υπ’ αρ. 9648/16-9-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το κόστος του ίντερνετ στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει ότι το διαδίκτυο στη χώρα μας παραμένει πιο αργό και πιο ακριβό στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες, ενώ παραθέτει και συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 155 χωρών, με βάση τα οποία το μέσο κόστος ενός (1) GB Mobile Data στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 12,06 δολάρια (145η θέση), όταν (με κατάταξη φθηνότερο > ακριβότερο), στο Ισραήλ ανέρχεται σε μόλις 0,11 δολάρια (2η θέση), στη γειτονική Ιταλία σε 0,43 δολάρια (4η θέση), στην Πολωνία σε 0,70 δολάρια (17η θέση), στην Τουρκία σε 0,72 δολάρια (20ή θέση), στη Δανία σε 0,80 δολάρια (27η θέση), στη Γαλλία σε 0,81 δολάρια (28η θέση), στη Μ. Βρετανία σε 1,39 δολάρια (52η θέση) και στην Ισπανία σε 1,81 δολάρια (65η θέση).

Ενόψει αυτής της κατάστασης, που επιβαρύνει αδικαιολόγητα και δυσανάλογα των σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα για υπηρεσίες διαδικτύου σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τη δραστική μείωση των τιμών.

eep logo