Παράταση της πεζοδρόμησης στον Πόρο

poros pezodromos

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου αποφάσισε σήμερα την παράταση μέχρι 31/10/2020 των μέτρων πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού Σφαιρίας και της παραχώρησης επιπρόσθετων κοινόχρηστων χώρων επί της οδού για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, έπειτα από σχετικό αίτημα 25 επιχειρηματιών εστίασης και καφέ.

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, διαβίβασε -χαρακτηρίζοντας το δίκαιο- το αίτημα των 25 στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, υπενθυμίζοντας πως υπήρχε αίτημα 50 επαγγελματιών για τροποποίηση του ωραρίου πεζοδρόμησης ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση οχημάτων 7πμ-7μμ. Η Δημοτική Αρχή είχε κάνει επί της ουσίας, μερικώς αποδεκτό το αίτημα, τροποποιώντας το αρχικό ωράριο πεζοδρόμησης και επιτρέποντας την διέλευση οχημάτων 7πμ-2μμ και 5μμ-7μμ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος η περεταίρω μεταβολή του ωραρίου πεζοδρόμησης, δεν είναι νομικά εφικτή και θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη ακόμα και αν υπερψηφιζόταν.

Σύμφωνα με την σημερινή Απόφαση, οι επαγγελματίες που χρησιμοποίούσαν τους επιπλέον παραχωρούμενους χώρους μέχρι τις 31/8, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν από σήμερα να τα επαναφέρουν στους καθορισμένους χώρους επί της πεζοδρόμημένης οδού. Το Α.Τ. Πόρου έχει ενημερωθεί για την Απόφαση.