15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα

festival aiginas

Aπό τις 18 Αυγούστου - Κλασική μουσική, τζαζ και έντεχνα ελληνικά 

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στο πανέμορφο νησί, με συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Έλληνες, κυρίως, καλλιτέχνες κλασικής μουσικής, τζαζ και έντεχνα ελληνικά τραγούδια θα χαρίσουν και πάλι πέντε απολαυστικές βραδιές από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, στο φιλόμουσο, πιστό κοινό του Φεστιβάλ. Ο φετινός τίτλος του: «Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή —φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά μας και την συγκινεί και την ευφραίνει», του Κ.Π. Καβάφη, από το ποίημά του «Φωνή απ’ την θάλασσα».

Μουσική δωματίου, ρεσιτάλ, τραγούδι, jazz, σε ξεχωριστές βραδιές, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου.

Το φετινό καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακοπούλου δεν καταβάλλεται από τις δυσμενείς συνθήκες: επιμένει και τολμάει να πραγματοποιήσει και φέτος, για 15η χρονιά, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον τόπο όπου γεννήθηκε, στην παραλία της Αύρας.

Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τον χώρο των συναυλιών και έως την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, όπως και να προσέρχονται μισή ώρα πριν από την ώρα έναρξης της συναυλίας, για την αποφυγή συνωστισμού.

Ώρα έναρξης όλων των συναυλιών είναι στις 21:00.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητικά, ΑΜΕΑ), ενιαίο εισιτήριο για όλες τις συναυλίες: 50 ευρώ και θα προπωλούνται στους χώρους των συναυλιών μία ώρα πριν από την ώρα έναρξης κάθε συναυλίας, καθώς και στο ζαχαροπλαστείο «Αιάκειον» στο λιμάνι της Αίγινας, από τις 1 Αυγούστου.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με τη «Σονάτα του αποχαιρετισμού» του Μπετόβεν, από τον πιανίστα Ντανιέλ Πίλκινγκτον.
Για το πλήρες πρόγραμμα, www.aeginamusicfestival.com.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo