Oλοκληρώθηκε το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΒUG από το Ναυτικό Όμιλο Σπετσών

agonas bug

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος σκαφών τύπου Bug από το Ναυτικό Όμιλο Σπετσών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Δήμου Σπετσών, καθώς και τη σημαντική χορηγία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, η οποία φιλοξένησε δωρεάν τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Εκπροσωπώντας 17 ομίλους από όλη την Ελλάδα, νεαροί αθλητές από 7 έως 17 ετών, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε έναν αγώνα - πρόκληση, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται πρωτάθλημα για την κατάκτηση εθνικού τίτλου στην κατηγορία bug.


Ο νεοσύστατος Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες με την επιτυχημένη έκβαση της διοργάνωσης, αλλά έθεσε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για εξωστρέφεια του νησιού και σταδιακή καθιέρωση του ως σημείου αναφοράς στη φιλοξενία εκδηλώσεων που αφορούν στη ναυτοσύνη και στο ναυταθλητισμό, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε τρεις ιστιοδρομίες για κάθε ημέρα του αγώνα, αντίστοιχα για τα αγόρια και για τα κορίτσια που συμμετείχαν. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των αγώνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, παρουσία εκπροσώπων της Ε.Ι.Ο. και της Ολυμπιακής Επιτροπής, του Δήμου και των λοιπών φορέων του νησιού, όλων των μελών της οργανωτικής επιτροπής, των συντελεστών και φυσικά των αθλητών.
Όλοι οι ομιλητές ανεξαιρέτως, επισήμαναν τη σημαντικότητα της πραγματοποίησης του πρωταθλήματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα λόγω της ασταθούς περιόδου που διανύει η χώρα μας, γεγονός που προσδίδει ελπίδα για το μέλλον μέσα από την προσπάθεια και αφοσίωση των νέων αθλητών.


Οι τρεις ημέρες του αγώνα στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με την ένταση του αέρα και την ηλιοφάνεια, σε συνδυασμό πάντα με το μαγευτικό τοπίο των Σπετσών να δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό και τις συνθήκες, όχι μόνο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αλλά και την αύξηση του ενδιαφέροντος για το εξαιρετικό θέαμα αλλά και για τους συναγωνιζομένους. Οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην τελετή απονομής των βραβείων στην Πλατεία Ποσειδωνίου, σε μια γιορτή του ναυταθλητισμού για ένα πρωτάθλημα που έλαβε χώρα σε ένα νησί άρρηκτα συνδεδεμένο με την ναυτοσύνη.


Στην κατηγορία εφήβων, οι νικητές αναδείχθηκαν από τους Ομίλους Κατοίκων Βουλιαγμένης, Δελφινάριο και Σικυωνίων, ενώ για τις νεανίδες αντίστοιχα από τους Ομίλους Δελφινάριο, Κέρκυρας και Σικυωνίων, για την κατηγορία των παίδων από τους Ομίλους Ωρωπού, Αλεξανδρούπολης και Πατρών, και για την κατηγορία των κορασίδων από τους Ομίλους Σικυωνίων, Μάτι και Ραφήνας. Προς τιμήν των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, θεσμοθετήθηκε βραβείο για τον πρώτο Σπετσιώτη και την πρώτη Σπετσιώτισσα, από το Μουσείο Μπουμπουλίνας, χαρίζοντας τους ένα πίνακα με την απεικόνιση του καραβιού της ηρωϊδας.


Αρωγοί της διοργάνωσης ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο της Μπουμπουλίνας και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Νικολάου Σπετσών. Τη διοργάνωση υπιστήριξαν το ξενοδοχείο Spetses Hotel, η εταιρεία ζυμαρικών Melissa, χορηγός pasta-night μετά τη τελετή λήξης, τα αναψυκτικά Λουξ, το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, το Οπωροπαντοπολείο Τζιμάνης, οι πιτσαρίες Clock και Quarter, το ξενοδοχείο Hotel Roumani & Cafe, αθλοθέτης των βραβείων, η Σχολή Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas, η δράση Spetses Plastic Detox, τα τοπικά ζαχαροπλαστεία “Βανίλια”, “Καρδιασμένος”, “Κλήμης” και “Πολίτης”. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η υποστήριξη από τις τοπικές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις καθώς και από όλους τους εθελοντές.

eep logo