Ν.Μανωλάκος: Πάταξη του λαθρεμπορίου στις Σπέτσες!

spetses poli

Αναφορά του βουλευτή Πειραιά στο αίτημα του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών

 

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 19 Ιουνίου 2020 Αναφορά στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή που απέστειλε ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, ζητώντας την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ο Σύλλογος ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Σπετσών, εντατικότερους ελέγχους και αστυνόμευση, από το Λιμεναρχείο Σπετσών τον αποτελεσματικό έλεγχο των παραστατικών διακίνησης αγαθών και από το Δήμο Σπετσών, την έκδοση καρτών αφού ελεγχθεί ότι ο επαγγελματίας διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπονται στην κανονιστική διάταξη για το κυκλοφοριακό.

Το παρεμπόριο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που συντελεί στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και που σε συνδυασμό με τα προϊόντα απομίμησης συνιστά μια αλυσίδα παρανομίας, θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας.

Για το λόγο αυτό τα συναρμόδια Υπουργεία πρέπει να δουν την επιστολή αυτή με τη δέουσα ευαισθησία και προσοχή και να δράσουν άμεσα.

 

Pin It

eep logo