Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Μπόγρη στην Αίγινα

bogrh leousio aigina

Επίσκεψη σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο νησί

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που εκτελούνται στο νησί της Αίγινας.

Συγκεκριμένα :
Συνάντησε στο Λεούσειο ίδρυμα τους υπεύθυνους του Ιδρύματος και συνεχάρη τους εθελοντές του Δήμου οι οποίοι παραλαμβάνουν τα γεύματα του Προγράμματος σίτισης της Περιφέρειας και φροντίζουν για τη διανομή τους. Η διανομή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του νησιού έχει ξεκινήσει από το Πάσχα με απόλυτη επιτυχία.
Έκανε αυτοψία στον καθαρισμό των ρεμάτων, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Στην ενημέρωση που ακολούθησε από τους εργολάβους των έργων η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε να επιταχυνθούν οι καθαρισμοί ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις έντονες βροχοπτώσεις.
Αυτοψία έγινε επίσης στα προβληματικά τμήματα του οδοστρώματος της Αίγινας, καθώς και σε κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ανοιχτό στάδιο της Αίγινας.
Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων συναντήθηκε με τον Αγροτικό σύλλογο Αίγινας όπου άκουσε τις προτάσεις του συλλόγου για έργα ήπιων παρεμβάσεων για εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων άρδευσης.
Η αυτοψία συνεχίστηκε στα συνεργεία ψεκασμού προνυμφοκτονίας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται χωρίς καμία παράλειψη και στους χρόνους που απαιτείται τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης.
Τέλος η κυρία Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη σε δηλώσεις της ανακοίνωσε την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται ώστε τα έργα κατασκευής των λιμανιών στην Πέρδικα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα να ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.
"Η Περιφέρεια Αττικής" τόνισε "είναι σε θέση πλέον να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών των λιμανιών που τόσο πολύ ανέμεναν οι πολίτες της Αίγινας.
Είναι ένα έργο πνοής, ένα έργο ανάπτυξης που θα ανεβάσει το επίπεδο του τουρισμού στο νησί και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του.
Η επίβλεψη των τεχνικών μας υπηρεσιών θα είναι σε καθημερινή βάση ώστε να καταφέρουμε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε ολοκληρώσει τα έργα".