Πρόβλημα με τις μετακινήσεις των κατοίκων Τροιζηνίας-Μεθάνων

poros troizhnia

Επιστολή Σάββα Αθανασίου προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Με επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά του ο Πειραιώτης δημοσιογράφος, πλέον κάτοικος Μεθάνων, Σάββας Αθανασίου ζητά διευκρινίσεις και ειδική μέριμνα για τις μετακινήσεις των κατοίκων Τροιζηνίας-Μεθάνων εντός της Περιφερειακής Ενότητας και του νομού, δεδομένου ότι ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τον Πειραιά δεν υπάρχουν και οι οδικοί άξονες που συνδέουν την περιοχή με την Αττική περνούν από άλλους νομούς.

Συγκεκριμένα η επιστολή του Σάββα N. Αθανασίου έχει ως εξής:

"Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία θα ισχύσουν από την Δευτέρα 4 Μαίου υπάρχει ρητή δέσμευση ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός της Περιφερειακής Ενότητας και του Νομού.

Εμείς οι κάτοικοι της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, που ανήκουμε στην Αντιπεριφέρεια Νήσων της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετούμεθα μερικώς από τις Τράπεζες του Πόρου και πλήρως στα υποκαταστήματα που βρίσκονται στον Πειραιά και στο Ναύπλιο ή στο Άργος.

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει όταν απαιτείται να μεταβούμε για ιατρικούς λόγους στο Ναύπλιο ή στο Άργος ή στον Πειραιά.

Η έδρα της Εφορίας είναι ο Πειραιάς

Προκειμένου να μεταβούμε στον Πειραιά, οδικώς, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από μηνών, θα πρέπει να περάσουμε με το Ι.Χ. μας από την Αργολίδα, την Κορινθία και την Δυτική Αττική.

Για να μεταβούμε στο Ναύπλιο ή στο Άργος είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε άλλη διοικητική Περιφέρεια.

Με άλλα λόγια, θα συνεχίσουμε να είμαστε αποκλειμένοι, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διευθετήσουμε σημαντικά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, που έχουν συσσωρευθεί.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε και να δώσετε διευκρινήσεις ώστε να δυνάμεθα να μεταβούμε είτε στο Ναύπλιο και στο Άργος είτε στον Πειραιά.

Ευχαριστώ και ελπίζω να επιλυθεί το πρόβλημα μας".