Κίνδυνος άμεσης διακοπής της λειτουργίας του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού

aimokatharsi kentro

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας προειδοποιεί για κίνδυνο άμεσης διακοπής της λειτουργίας του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού-Μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης Αίγινας, αφού από την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του, επειδή δεν υπήρξε συνέχεια της σύμβασης με τον ΕΟΠΥ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "Η μονάδα παραμένει ανοιχτή και λειτουργεί για 6 σχεδόν μήνες, χάρη στις προσωπικές προσπάθειες του Διευθυντή και του προσωπικού της, χωρίς να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση. Τα αναλώσιμα όμως υλικά είναι κοστοβόρα και οι προμηθευτές δεν μπορούν να τα παρέχουν πλέον στη μονάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως αρνητική για τους 10 ασθενείς, που κάνουν αιμοκάθαρση στο νησί μας, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται 3 φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για την θεραπεία τους. Οι κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ασθενών κατά τις μετακινήσεις τους, από και προς την πρωτεύουσα για τη θεραπεία, είναι πολύ μεγάλοι, τη στιγμή που υπάρχει νόμιμη μονάδα αιμοκάθαρσης στο νησί μας, που για γραφειοκρατικούς λόγους οδηγείται σε κλείσιμο.

Επίσης, το κλείσιμο της μονάδας, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους νεφροπαθείς που προγραμματίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Αίγινα, αλλά και στους τακτικούς επισκέπτες-νεφροπαθείς που έχουν σπίτια στο νησί, που πλέον θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν όλο το χρόνο κοντά στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

• Καλούμε τους άμεσα υπεύθυνους (Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και τον ΕΟΠΥΥ) να βρουν λύση για να συνεχιστεί η σύμβαση με τη μονάδα και να συνεχιστεί η λειτουργία της.
• Καλούμε τη Δημοτική αρχή, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου, τις Δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς του νησιού να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος.
• Καλούμε τον Αιγινήτικο λαό να αποτρέψει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη, σε μια περίοδο που αποδείχτηκε ότι το αγαθό της υγείας έχει ανάγκη από στήριξη και ενίσχυση".

 

eep logo