Ο Κ.Κατσαφάδος για την τουριστική ανάδειξη Αργοσαρωνικού και Κυκλάδων

aigina polh

Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου απέστειλε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα πρέπει να τύχουν μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής προβολής προκειμένου να αυξηθεί ο τουρισμός που αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εσόδων τους, αλλά και συνιστά ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξής τους.
«Πίστη μου είναι ότι το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνα των ανταγωνιστών, αρκεί να το προωθήσουμε σωστά» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, προσθέτοντας πως χρειάζεται να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης (μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων) με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.
Το κείμενο της επιστολής του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επισημάνω το σοβαρό πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε σχέση με την τουριστική κίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες) και των Κυθήρων. Για νησιά αυτά, υπό την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο τουρισμός αποτελούσε και αποτελεί μια από τις βασικές πηγές εσόδων τους, αλλά και συνιστά ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξής τους.
Μετά το σημαντικό πλήγμα που είχαν δεχθεί με το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Ελληνικό, αυτά τα νησιά παλεύουν, όχι μόνο να διατηρήσουν την ποιότητα στο τουριστικό προϊόν, αλλά να γίνουν και πιο ανταγωνιστικά σε έναν κλάδο που συνεχώς οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Ως Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι ανάγκη τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων να τύχουν μιας μεγαλύτερης και καλύτερης διαφημιστικής προβολής, καθώς μέσω αυτής, θα μπορέσουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον τουρισμό και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω της εγγύτητάς τους στην Αττική. Πίστη μου είναι ότι το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνα των ανταγωνιστών, αρκεί να το προωθήσουμε σωστά.
Γι’ αυτόν τον λόγο και σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης (μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων), με σκοπό τη μεγαλύτερη προβολή τους, αλλά και την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.
Κυρία Περιφερειάρχη,
Σας ενημερώνω ότι για το θέμα προτίθεμαι να καταθέσω Ερώτηση προς την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως είναι ανάγκη κι εσείς από τη θέση ευθύνης σας να συνδράμετε, ώστε να προωθηθούν στοχευµένες δράσεις που θα αναδείξουν µε τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων και θα µεγιστοποιήσουν την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών σε αυτά.
Στην κατεύθυνση αυτή να ξέρετε ότι παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία για το θέμα».

eep logo