Τα Κύθηρα παραμένουν στην «άγονη γραμμή»

katsfados kostas

Δήλωση του βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου


Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, μετά από συνεργασία και συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης των Κυθήρων, ενημερώθηκε την Παρασκευή από τον Υπουργό ότι το αίτημα που του είχε καταθέσει, για την παραμονή του νησιού στο καθεστώς της άγονης γραμμής, έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Κατσαφάδος είχε τονίσει στον κ. Καραμανλή, ότι τα Κύθηρα, είναι ένα νησί που αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τον τουρισμό μας, αλλά αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία-σύνδεσή τους τόσο με το λιμάνι του Πειραιά, όσο και με τα αεροδρόμια. Θα ήταν άδικο να μην τα στηρίξουμε επιδοτώντας ως Πολιτεία την αεροπορική τους σύνδεση, συνεχίζοντας την ένταξή τους στην «άγονη γραμμή». Ο Υπουργός θεώρησε σωστό το αίτημα του βουλευτή και τον ενημέρωσε σήμερα ότι τα Κύθηρα θα παραμείνουν στο καθεστώς της άγονης γραμμής όσον αφορά την αεροπορική τους διασύνδεση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κατσαφάδος τόνισε: «Ευχαρίστησα τον κ. Καραμανλή, που κατανόησε το πρόβλημα και έδωσε αμέσως λύση. Χαίρομαι γιατί τα Κύθηρα απέκτησαν έναν πραγματικό φίλο, στην προσπάθειά τους να γίνουν τουριστικός προορισμός, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία. Θέλω να πιστεύω ότι η διατήρησή τους στο καθεστώς της άγονης αεροπορικής γραμμής θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να κερδίσουμε και στα Κύθηρα το στοίχημα της ανάπτυξης».

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ